Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mama za pet

Martina Tomčić: Sve stižem, a ipak sam mama na rodiljskom

martina tomčić
Foto: pixsell
1/3
25.03.2011.
u 09:49

Poslije godinu dana odsutnosti u žiri showa “Zvijezde pjevaju” vratila se operna pjevačica Martina Tomčić Moskaljov

Poslije godinu dana odsutnosti u žiri showa “Zvijezde pjevaju” vratila se operna pjevačica Martina Tomčić Moskaljov. Kandidate nove sezone ne želi komentirati dok emisija traje jer smatra da tada ne bi bila profesionalna, a u povratku uživa jer obožava biti dijelom užarenog stanja koje nastaje zbog oslobađanja emocija. Iako je prije samo mjesec dana na svijet donijela drugo dijete - kćer Rebeku, Martini ovo nije jedina poslovna obveza. Spretna mama ima i svoj prilog “Njam njam” tematika kojeg je kuhanje zdrave hrane za bebe i djecu, u sklopu emisije “Filipove bebe”. – Djeca su idealna ciljana grupa za prihvaćanje zdrave i ekološki uzgojene hrane jer još ne znaju što je tradicionalna hrana i nisu “zatrovana” njome. Mi mame jako smo osjetljive na svoje potomke i učinit ćemo sve da im prvi obroci budu zdravi i kod kuće pripremljeni, a prve kašice idealne su za to i time se u emisiji bavimo – kaže Martina. Rebeka je još na majčinu mlijeku, ali i ona će uskoro na zdrave kašice i hranu koju jede cijela Martinina obitelj.

– S ekološkom hranom upoznala sam se u Austriji, gdje sam živjela prije 15 godina. Veliki sam gurman, što se na meni i vidi i okus hrane mi je zaista važan. Žao mi je što ljudi još uvijek sve eko povezuju s dijetama. Na moju žalost moj suprug Ženja i sin Noa nisu gurmani poput mene, ali sve što kuhamo nastojim da bude od ekološki uzgojenih namirnica. Jedno vrijeme imala sam čak i svoj vrt u dvorištu – kaže.

Fascinirani lakoćom kojom sve obavlja mamu na rodiljskom dopustu pitali smo da nam otkrije i recept kojim je moguće obavljati sve što ona radi uz jednomjesečnu bebu.

– Osjećam se privilegirano kad je riječ o poslu koji radim. “Filipove bebe” snimaju se u ugodnom ambijentu pa je Rebeka na setu uvijek sa mnom. Spava, a ako ogladni, kamere se ugase i već je kod mene na grudima. Malo se utješi i opet zaspi. Ja sam mama na rodiljskom i tako se i ponašam i osjećam. Neke bi mame otišle dva sata s bebom i s prijateljicama na kavu, a ja odem i snimim emisiju – kaže Martina.

Sredinom travnja trebala bi biti u Austriji na pripremama za Wagnerovu operu, a kako zna da će taj termin doći brzo, očekuje je i povratak pjevanju.

– Planiram se punim plućima baciti na klavir i pjevanje. No, za sada još najviše pjevušim uspavanke Rebeki, a ona najviše voli one koje u trenutku izmislim. Vjerujte, to ne želite čuti, i riječi i muziku izmišljam ovisno o prilici, ali njoj se sviđa! – otkriva zadovoljna mama.

Jedini posao zbog kojeg se Martina i Rebeka odvajaju dva sata jest show “Zvijezde pjevaju” subotom.

– Ona spava, a ako je gladna, dobije izdojeno mlijeko. Osim toga, dobro nam dođe da se malo odvojimo pa Rebeka ima priliku malo se maziti samo s tatom, a da ja sa strane ne vičem: “Pazi kako joj držiš glavu!” i slično.

A dok mama radi, s Rebekom i tatom Ženjom uživa i šestogodišnji Noa koji je već sada odličan stariji brat.

– Noa je mazi i pazi. On je već veliki dečko sa svojim životom, prijateljima i igračkama, a Rebeka mu je još samo jedna nova živa igračka koja ga zaokuplja. Jedini posao zbog kojeg se Martina i Rebeka odvajaju dva sata jest show “Zvijezde pjevaju” subotom.

– Ona spava, a ako je gladna, dobije izdojeno mlijeko. Osim toga, dobro nam dođe da se malo odvojimo pa Rebeka ima priliku malo se maziti samo s tatom, a da ja sa strane ne vičem: “Pazi kako joj držiš glavu!” i slično.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije