Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planetarni uspjeh

Martina Felja - dizajnerska zvijezda koja odijeva zvijezde

Rumer Willis Martina Felja
Foto: M. Felja
1/7
16.03.2014.
u 09:00

Bitna su joj, kaže, tri događaja u sezoni nagrada: Zlatni globus, Grammy i Oscar. I na sva tri događaja nosile su se njezine haljine! Na Golden Globeu baršunastu je haljinu smaragdne boje nosila Kelly Preston, na Grammyju su Feljinu modu promovirale Natasha Bedingfield i pjevačica JoJo, a na Oscaru 2014. Rumer Willis.

Miley Cyrus snimila je promotivni press-materijal za svoju turneju “Gypsy Heart” 2009./2010. odjevena u moju haljinu od crnog perja i tila – kaže nam Martina Felja, hrvatska modna dizajnerica s talijanskom i zagrebačkom adresom koja je dosad odjenula sigurno 50 svjetski poznatih imena! Felja se, međutim, ne hvali time koliko bi trebalo. A njezine su haljine nosile i Rumer Willis, Carrie Preston, Kesha, Paris Hilton, Kim Kardashian i brojne druge zvijezde i zvjezdice.

Malo carstvo u Ferrari

– Prvu moju haljinu koja se pojavila na crvenom tepihu u Los Angelesu nosila je Bai Ling 2008. Naravno da mi je to najdraža red-carpet haljina, koktelka od svilenoga tafta bež boje kombiniranog s crnom francuskom čipkom. Gornji je dio haljine sav od čipke čiji najljepši elementi poput tetovaže krase rubni dio haljine – govori Felja. Sve i je krenulo 2008. kad je Talijanski institut za vanjsku trgovinu objavio natječaj za promociju mladih dizajnera i to za red-carpet modu. Felja se prijavila. U to je vrijeme već živjela sa suprugom Enricom Marangonijem u Ferrari. Na natječaj se prijavilo pedesetak dizajnera, izabrano je njih pet, a Martina je bila među njima. Institut surađuje s jednom PR agencijom iz Los Angelesa kojima Martina šalje modele svoje aktualne kolekcije iz koje stilisti poznatih zvijezda biraju modele. Već šestu godinu Martina surađuje s njima. To ujedno i znači da bar dio njezinih modela za poznate dobro poznaje i naša modna publika, jer Felja redovito sudjeluje na domaćem Perwoll Fashion.hr-u, na čijem će novom izdanju svoju kolekciju završiti haljinom od ljuskastih metalik pločica koje je na oskarovskom partyju Eltona Johna nedavno nosila Rumer Willis, kći Brucea Willisa i Demi Moore.

– Čistokrvna sam dizajnerica – kaže Felja koja je nakon srednje tekstilne škole u rodnom Zagrebu diplomirala modni dizajn na TTF-u, a potom odmah u Ferrari otvorila svoju tvrtku, pokrenula svoj brend i krenula na modne sajmove u Italiji i Njemačkoj. Ima uhodanu proizvodnju u Italiji, to su mali pogoni od pet do deset ljudi kakvih je još puna Italija, iako se količine veće od 10 tisuća komada proizvode u Kini. U Italiji Felja ima tridesetak prodajnih mjesta za svoju modnu ponudu, uglavnom casual stila. Ima i agente za arapske zemlje...

Prošla žestoku selekciju

Bitna su joj, kaže, tri događaja u sezoni nagrada: Zlatni globus, Grammy i Oscar. I na sva tri događaja nosile su se njezine haljine! Na Golden Globeu baršunastu je haljinu smaragdne boje nosila Kelly Preston, na Grammyju su Feljinu modu promovirale Natasha Bedingfield i pjevačica JoJo, a na Oscaru 2014. Rumer Willis.

Dugo nagovarana, Martina je sada prvi put poslala haljine dizajnirane baš za crveni tepih. I uspjela je proći selekciju stilista određene zvijezde, nakon čega se haljina morala svidjeti i samoj zvijezdi, koja pak mora imati i sreće da stane u broj 38 u kojem Felja uvijek radi svoju ponudu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije