Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarni kantautor

Leonard Cohen: Spreman sam umrijeti

02.08.2013., Pula - Kanadski kantautor Leonard Cohen odrzao je koncert u prepunoj puslkoj Areni. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/4
12.10.2016.
u 07:47

Izrazio je sumnju u mogućnost dovršetka još jednog albuma nakon nadolazećeg, 14. po redu "You Want It Darker" koji izlazi 21. listopada

Osamdesetdvogodišnji kanadski kantautor Leonard Cohen ustvrdio je nedavno u intervjuu za The New Yorker da i "njegov sat otkucava" te izrazio sumnju u mogućnost dovršetka još jednog albuma nakon nadolazećeg, 14. po redu "You Want It Darker" koji izlazi 21. listopada, rekavši da je spreman umrijeti.

Cohen ima veliki broj pjesama koje su nedovršene ili neobjavljene, no nije siguran hoće li ih uspjeti dovršiti. "Mislim da neću uspjeti dovršiti pjesme. Možda. Tko zna? Možda vratim energiju, ne znam. Ne usuđujem se vezati za duhovnu strategiju. Imam posla. Spreman sam umrijeti. Nadam se da nije previše neugodno. To je to od mene," kazao je Cohen, prenosi Consequence of Sound.

Razmatra čak i knjigu u kojoj bi "pjesme poput stranica Talmunda bile okružene prolazima interpretacija".

"Velika promjena je blizina smrti. Ja sam uredan momak i volim dovršiti stvari koje sam započeo", dodao je.

Njegov fatalistički ton u intervjuu najvjerojatnije je, navodi The New Yorker, rezultat gubitka njegove ljubavi i muze Marianne Ihlen Jensen koja je ovog ljeta umrla od raka.

Komentara 2

DU
Deleted user
09:07 12.10.2016.

good bye :(

DU
Deleted user
22:28 12.10.2016.

Zadužio je svijet. Predivan kantautor. Uživam slušati njegove evergreene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije