Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kćer nije došla

Kako ironično: Grunge legende ušle u rock'n'roll kuću slavnih

hall of fame
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/24
11.04.2014.
u 08:24

Nirvana je primljena u Rock and Roll kuću slavnih zajedno s rokerima KISS, Peterom Gabrielom, Lindom Ronstadt i Hall & Oatesom

Iako je sistem i "mainstream" bilo ono čemu se frontmen Nirvane Kurt Cobain toliko protivio, u četvrtak je kultni grunge bend ušao u američku Rock and Roll kuću slavnih.

Nirvana je primljena u tamošnji "hram glazbe" zajedno s rokerima KISS, Peterom Gabrielom, Lindom Ronstadt i Hall & Oatesom.

Ovih dana upravo je 20. obljetnica od Cobainove smrti, a u New Yorku, gdje je ceremonija održana, osim Kurtove udovice Courtney Love, došli su njegovi bivši kolege iz benda Chris Novoselich i Dave Grohl, ali i Michael Stipe te Sonic Youth, koji su nastupili s Lorde.

Svečanosti je također prisustvovala i Cobainova sestra Wendy O'Connor, no ne i Cobainova kćer Frances Bean, koja je s majkom posvađana posljednje tri godine.

>>Dokumentarac o smrti Kurta Cobaina: Ubila ga Courtney Love?

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 1

Avatar tihanajusup
tihanajusup
11:05 16.04.2014.

Ispravak nije Chris nego Krist Novoselic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije