Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špancirfest!

Jučer spektakl napravili 2Cellos i Urban, a večeras nastupa Blondie

špancirfest
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/9
25.08.2014.
u 12:32

Varaždinska gradska jezgra je od petka, kada je počeo Špancirfest, postala pozornica za ulične umjetnike i performere s raznih strana svijeta, a posebno su živopisni bili ‘verglaši’ koji cijele dane ulicama neumorno guraju svoje verglece, ali i gigantski kukci koji su iznenadili "špancirere"...

Varaždinska gradska jezgra je od petka, kada je počeo Špancirfest, postala pozornica za ulične umjetnike i performere s raznih strana svijeta, a posebno su živopisni bili ‘verglaši’ koji cijele dane ulicama neumorno guraju svoje verglece, ali i gigantski kukci koji su iznenadili "špancirere".

Osim u bogatom uličnom programu “špancireri” mogu uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi, ali naravno i - koncertima.

Iako je koncert Laibacha u subotu pokvarila kiša te je odgođen, organizatori su najavili kako će Laibach nastupiti u četvrtak na Trgu Miljenka Stančića i to besplatno.

Mnogi su strepili od ponavljanja subotnjeg pljuska i jučer, no kiše navečer nije bilo te se rijeka ljudi slila prema Starome gradu gdje su pravi spektakl napravili 2Cellos, a nakon njih miljenik publike Urban sa svojom četvoricom.

Ništa manje vruće nije bilo ni na Stančićevom trgu na kojem je nastupio Rade Šerbedžija sa svojim pratećim bendom Zapadnim kolodvorom, a zabava se nastavila do jutra na Arena pozornici uz Dravu gdje je nastupao DJ Kneža.

Večeras pak u Varaždin stiže kultni njujorški Blondie, jedan od najutjecajnijih američkih bendova svih vremena. Iako im karijera traje više od tri desetljeća, oni su itekako aktivni te na Špancirfest stižu nakon nastupa na nekim od najvećih europskih festivala.

U Županijskoj palači opet je večer kazališta - igra predstava Ufuraj se i pukni Teatra Kerekeš. Na Stančiću sviraju zabavni Sonny and his Wild Cows. Za one kojima Blondie i ostali programi nisu dovoljni, "monday blues" će u potpunosti rasplinuti Mario Kovač koji nastupa na Arena pozornici uz Dravu.

>>Varaždinom guraju pokretne orgulje i sviraju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije