Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarna glazbenica

Joan Baez u listopadu će svirati u Zagrebu!

joan baez
Foto: PR FOTO
18.07.2014.
u 12:05

Legendarna country pjevačica, aktivistica i dobitnica nagrade za životno djelo Joan Baez u listopadu će održati koncert u Zagrebu!

Legendarna country pjevačica, aktivistica i dobitnica nagrade za životno djelo Joan Baez u listopadu će održati koncert u Zagrebu!

Najznačajnija američka country pjevačica proteklih 50 godina zadnji puta posjetila je Zagreb 2008. godine kada je svojim nastupom i glazbom oduševila zagrebačku publiku u prepunoj Tvornici, a 19. listopada održati će koncert u kinu Studentskog centra.

U posljednjih pet godina Joan Baez zaposlena je kao nikad, od kada je 2008.-2009. godine slavila  50  godina nastupa u poznatom Club 47 u Cambridgeu (od 1958.) te na Newport Folk Festivalu (od 1959.).

U sklopu mnogih turneja po SAD-u i šire, u posljednje vrijeme ističe se ulazak njenog debutnog albuma 'Joan Baez' iz 1960. u Grammy Hall of Fame te posebno priznanje dobiveno 2012. godine od Amnesty Internationala za izniman doprinos globalnoj borbi za ljudska prava. U toj borbi koračala je s Martinom Lutherom Kingom, bila inspiracija Vaclavu Havelu, sudjelovala na prvoj Amnesty International turneji, prisustvovala 90. rođendanu Nelsona Mandele u Londonu, borila se za slobodu govora te protiv rata u Vijetnamu, a 40 godina poslije pružila podršku Dixie Chicks u njihovom protestu protiv rata u Iraku.  

Ulaznice kreću u prodaju  18. srpnja 2014. po cijeni od 220, 295 i 360 kuna, ovisno o poziciji u dvorani, a kupnja je moguća na svim prodajnim mjestima Eventima te na www.eventim.hr.

>>Matko Antonović: Ovu nominaciju ne smatram toliko osobnim postignućem, koliko zajedničkom zaslugom nekolicine kvalitetnih ljudi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije