Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
44 godine ljubavi

'Jednom sam otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac i od onda se više nismo rastajali'

josipa lisac
Foto: Facebook
06.02.2015.
u 12:49

Da je Karlo Metikoš još živ, danas bi s Josipom Lisac slavio 44. godine veze

Da je Karlo Metikoš još živ, danas bi s Josipom Lisac slavio 44. godine veze. Svoj 'dan ljubavi' slavili bi danas, a toga se pjevačica prisjetila i na svojoj službenoj Facebook stranici.

Bili smo jedno – govori o svojoj jedinoj ljubavi hrvatska pjevačka diva.

Na Facebooku je podijelila što je Karlo rekao o njihovu prvom susretu, a što je zapisano u knjizi "Bolja prošlost" Petra Lukovića:

– Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promijenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k'o gljiva poslije kiše, uopće nisam znao ko, šta... Ali, nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže, i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli – k'o u priči – i od onda se više nismo rastajali. Od 1971. godine. (...) Bio sam oduševljen i njenim pjevanjem, i načinom kak' se ponašala... Onda sam se do ušiju zaljubio i tak'... Iz Petrinje smo autobusom krenuli za Zagreb, sjeo sam pored nje, ispuštao svoje pozitivne vibracije, i tu smo se malo upoznavali. Josipa mi je docnije priznala da je, kao klinka, išla da vidi gdje stanujem, jer su joj pogrešno rekli da živim u ulici Moše Pijade. Vozila se tramvajem i gledala u nečiji prozor, misleći da je moj! Prva ploča koju je Josipa u životu kupila bila je – ploča Matta Collinsa! Sudbina... Kad sam osjetio da postoji neko izvanserijski, tko zaslužuje moju pažnju, kad sam shvatio da sam već malo star i umoran od rokenrola, i da atmosfera na estradi više ništa dobro nije obećavala – odlučio sam da se više ne guram. A budući da sam cijelo vrijeme tog mog puta, od 1957. do 1970, stalno prčkao po klaviru, nešto komponirao, kad me je Josipa čula – predložila mi je da nešto iskomponiram za nju... Onda smo otišli u Rusiju, i tamo sam, pune dvije godine radio na našem prvom albumu koji je stvarno pravljen s velikom ljubavlju, entuzijazmom. Zapravo, tu ploču smo radili za nas.

>> U današnjem zvjerinjaku Josipa Lisac stvorila si je svoj pusti otok

Komentara 17

LI
lietuva
14:56 06.02.2015.

Slavio bi "četrdeset i četvrte" godine?!

SA
santos008
07:31 07.02.2015.

Da je moj dida ziv danas bi slavio 203. rodjendan.

PA
Paton
15:25 06.02.2015.

možda bi već naišel na jelenu rozgu i bye bye josipa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije