Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije izdržao

I Johnny Štulić komentirao seriju 'Crno-bijeli svijet'

Branimir Štulić
Foto: Screenshot YouTube
19.03.2015.
u 14:45

Legendarni pjevač Azre Branimir Džoni Štulić nije oduševljen. A dobro zna i zašto

Otkako se pojavila na malim ekranima, serija ''Crno-bijeli svijet'' izaziva brojne polemike, a mnogi osjećaju potrebu da o viđenom iskažu i svoje mišljenje.

Jedna od njih je i kultna ličnost glazbene scene 80-ih, osnivač i pjevač grupe Azra Branimir Johnny Štulić kojeg je intervjuirao Dnevni avaz.

– Prije dva tjedna deset sekundi gledao sam reklamu za tu seriju. Više nisam izdržao, sve mi je bilo jasno. Kasnije, kad sam vidio komentare, rekao sam sebi: 'Pa da, i ostali su isto zaključili'. Osnovna stvar jest da to nije iz 1980. Tehnički četiri mjeseca traje radnja, od zadnjeg dana 1979. do Titove smrti. Međutim, to uopće nije 1980., to je 1954. To je kad se u Prepuštovcu Donjem slavila 60-godišnjica rock'n'rolla prošle godine, jer se računa da je rock'n'roll počeo 1954. godine s Billom Haleyjem i 'Rock Around The Clock'. Počeo je, doduše, nekoliko godina prije toga, ali se uvriježio od 1954. I oni su u Prepuštovcu Donjem odlučili proslaviti 60-godišnjicu rocka i onda su pozvali preživjele sudionike, od kojih nitko u to vrijeme nije čuo za Ameriku, a kamoli za rock'n'roll. Pogotovo 1954. u Prepuštovcu Donjem nije bilo struje. Razglas se nije koristio – pojasnio je Štulić iz svog doma u Nizozemskoj.

Gopcu se sviđa ta serija jer on se prvi put pojavio, izronio 1984. s pjesmom o snježnim pahuljicama. A kome se to ne bi sviđalo? Ležimo, a brijemo. On nije postojao do kraja 1984. I zbog toga to je humoristična serija. A onda, također, kad su već toliko ludi za vojskom, to se ne događa čak ni u Prepuštovcu Donjem, nego u Turopolju. Kad je čovjek u vojsci, obično se pita: 'Odakle si?'. U moje je vrijeme bilo je tako. Ako ti netko kaže iz Zagreba, onda se poslije mjeseci upornog detektivskog rada i ispitivanja ustanovi da on nije iz Zagreba nego iz Turopolja. E, pa tako je i s tom serijom – zaključio je Štulić.

>>Štulić: Čovjek ne može naći odvjetnika u Hrvatskoj!

>>Štulić traži od srpskog izdavača 75.000 eura!

Komentara 126

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:00 19.03.2015.

Ah, baš mi se plače za pokojnom trulom državnom nakupinom...

DU
Deleted user
15:01 19.03.2015.

Za vjerodostojnost serije nedostaju upravo Štulićeve pjesme. On se također jako promijenio. Osobno sam ga slušao do Krivog srastanja,koje već nije bilo ono pravo.

Avatar Lizard king
Lizard king
15:05 19.03.2015.

Johnny budi dobar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije