Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultne heroine

Naše Thelma i Louise: Zbog brutalnih scena publika će izlaziti iz dvorane

thelma
Foto: Duško Marušić/Pixell
1/13
09.05.2014.
u 13:45

Djevojke, kažu, nisu ni sanjale da će utjeloviti likove iz omiljenog filma. I najavljuuju - posebno će potresna biti scena pokušaja silovanja Thelme

Motiviran originalnim scenarijem Callie Khouri za kultnu kriminalističku dramu “Thelma & Louise” iz 1991., za koji je Khouri nagrađena Oscarom, Dalibor Matanić režirao je istoimenu predstavu. Premijera je 15. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, a u gradu svi s nestrpljenjem očekuju predstavu koja će, kažu njezini protagonisti, podići puno prašine.

Čežnja za slobodom
– Ljudi me stalno zovu i pitaju kako mogu nabaviti ulaznice za predstavu. Puljani su vrlo uzbuđeni i gradom vlada ludilo – sa smiješkom kaže Helena Minić, koja će utjeloviti Thelmu. Njezina junakinja sa svojom prijateljicom Louise, koju glumi 31-godišnja Lana Gojak, čezne za individualnošću, slobodom od tradicionalnih i ženama nametnutih uloga, ali i sanja o bijegu od supruga Darryla koji je u svemu želi kontrolirati.

Foto: Promo

U kultnom filmu glume Geena Davis i Susan Sarandon

– Nažalost, sve je više žena koje su u nasilnim ili vezama u kojima im je na razne načine uskraćena sloboda, a što je još gore, sve ih je više koje svojevoljno pristaju biti u takvim vezama – ističe 35-godišnja glumica koja je devet godina u skladnoj vezi s glumcem Hrvojem Klobučarom. Film “Thelma & Louise”, u kojem je Thelmu igrala Geena Davis, a Louise Susan Sarandon, Helena je gledala nekoliko puta, a i kada ju je pogledala kao tinejdžerica, ta joj se snažna i potresna priča urezala u sjećanje.

– Tada, naravno, nisam ni sanjala da ću jednog dana biti dio kazališne inačice – kaže Minić i nastavlja:
– U filmu me se neizbrisivo dojmila tematika koja je, i nakon više od dvadeset godina od njegova nastanka, jednako aktualna i univerzalna. Da ne govorim o genijalnosti i šarmu dviju neustrašivih heroina – objašnjava glumica. Scene nasilja, otkriva, u predstavi su još puno brutalnije nego u filmu.
– Živimo u hard-core brutalnom vremenu, brutalnijem nego prije dvadeset godina – dodaje Lana Gojak. Posebno će potresna biti scena pokušaja silovanja Thelme.

Foto: Duško Marušić/Pixsell

– Taj dio predstave traje dugo i sadrži žestoko mučenje. Možda će neke gledatelje toliko potresti da se ne bih čudila da se počnu ustajati i izlaziti iz dvorane – najavljuje Minić.
U predstavi glume i Senka Bulić, Janko Popović Volarić te Rade Radolović, a svatko od njih utjelovit će po tri lika. Možda dio predstave bude i Senkina čivava Samson koja je bila na svim probama.
I Brad Pitt bi se ponosio
– S obzirom na to da Senka glumi inspektoricu, možda Samsonu stavimo i mali pištolj da bude pravi policijski pas – smije se Helena.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Čivava Senke Bulić, Samson, dobit će ulogu u predstavi, a razmišljaju da mu zataknu i mali pištolj

Doživljaj predstave publici će biti još intenzivniji jer će sjediti vrlo blizu glumcima na pozornici, a i na neki će način sudjelovati u predstavi.
– Koju će publika imati ulogu, tajna je, ali neće je nitko tući – sa smiješkom kaže Lana te otkriva ono što zanima mnoge – tko je J. D. kojeg u filmu glumi Brad Pitt? – Glumi ga Rade Radolović i mislim da bi Brad Pitt bio prilično zadovoljan njegovom izvedbom – ističe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije