Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slash

'Gitara mi je jedini porok, ali volim i seks'

Slash
Foto: DPA/PIXSELL
25.06.2015.
u 15:26

Slash za Večernji list otkriva koje će pjesme svirati i zašto je inzistirao da dođe u Zagreb, je li divlji stil života iza njega i što bi radio posljednji dan na Zemlji

Legendarni gitarist Slash najbliže Hrvatskoj je prije dvije godine svirao u Ljubljani. Taj propust ispravit će u petak nastupom s Mylesom Kennedyjem i grupom The Conspirators na Šalati, a simpatično je to da mu je upravo taj 26. lipnja trebao biti slobodan dan, no inzistirao je da svira u Zagrebu.

Bowie ga je uveo u rock

– Istina je. Kada sam čuo za mogućnost da sviramo u Zagrebu, odmah sam to prihvatio. Uvijek sam htio vidjeti Zagreb, a ovo je idealna prilika – rekao je Slash za Večernji list i nastavio:

– Vrijeme je da upoznam Hrvatsku. Naime, o vašoj zemlji znam jako malo. Zahvaljujući prirodnim ljepotama o kojima sam do sada čitao, u glavi sam si stvorio sliku prekrasne zemlje koju moram otkriti. Što se pak tiče ljudi, nadam se da su Hrvati cool poput vaših susjeda Slovenaca od kojih sam neke dobro upoznao.

Nema sumnje, Šalata će se tresti od dobre glazbe. Pravim imenom Saul Hudson, bivši motor kultnih Guns N' Rosesa jedan je od najboljih gitarista svijeta. Dovoljno je reći da je po magazinu Time drugi na popisu, ispred njega je njegov idol Jimi Hendrix. Od osnutka Gunsa 1985. s njima je proveo 11 godina. Prodali su više od 100 milijuna ploča. Razišli su se 1996. nakon što je Slash izjavio da ne može više raditi s pjevačem benda Axlom Roseom. O tom periodu u intervjuima više ne govori, pa nije ni nama. Ali set lista na Šalati neće zaobići to vrijeme njegova stvaralaštva.

– Svirat ću neke stare stvari koje će nas vratiti u Guns N' Roses dane, ali većinski će repertoar biti sastavljen od pjesama s mojeg zadnjeg albuma "Apocalyptic Love" i s mojeg prvog solo albuma – najavio je. Svirati je počeo pod utjecajem roditelja koji su oboje radili u svijetu glazbe za velikane kao što su John Lennon, Diana Ross i David Bowie koji ga je upoznao s Iggyjem Popom i uveo u rock. U počecima je svirao po 12 sati dnevno, a danas...

– I dalje puno sviram. Ne brojim sate, ali skupi ih se popriličan broj. I ako ne sjedim sam s gitarom u sobi, opet sam nekako uvijek uz nju jer stalno 'jamam' s glazbenicima u studiju, skladam nove stvari... Puno se radi. Osim toga, kod kuće, brojeći ovako ugrubo, imam oko 200 gitara pa ih je teško izbjeći – smije se.

Izdvojiti jednu najdražu pjesmu iz tri desetljeća karijere nije mu lako.

– Uh! Pa u zadnje vrijeme mi je baš zabavno svirati "World of Fire", ali i "Anastasiju"... a uvijek sam volio i "Paradise city"... Teško je izdvojiti jednu – kaže. O burnom životu dečka iz britanskog Stoke-on-Trenta zna se sve. U biografiji je 2007. otkrio dosta detalja prožetih alkoholom i drogom. Danas je to prošlost. Živi u Los Angelesu sa suprugom Perlom, koju je upoznao na partyju poslije koncerta Guns N' Rosesa, i njihova dva sina, Londonom i Cashom.

Lud za svirkom uživo

Osim pokera sa svojim prvim susjedom Robbiejem Williamsom, o svojim današnjim porocima kaže:

– Znam da sviranje gitare ne ide u kategoriju poroka, ali recimo da sam svu svoju energiju usmjerio na to pa sviranje gitare moram prozvati svojim najvećim porokom. I to je dobro. Ali i dalje sam ovisnik o nikotinu i još uvijek sam poprilično zaljubljen u seks.

Poslije desetljeća na sceni, motiv mu je i dalje isti pa ne čudi odgovor na pitanje što bi radio na svoj posljednji dan na zemlji.

– Još uvijek me motivira stvaranje nove glazbe, ali i ne biste vjerovali, nastupi. Obožavam svirati na koncertima pa bih i za taj zadnji dan organizirao veliki show i svirao do kraja. 

>> Slash stiže u Zagreb – Na njegovo inzistiranje Hrvatska uvrštena na popis koncerata 

>> Slash ulovio mamu u krevetu s Davidom Bowiejem

Komentara 3

NE
Nedam.
15:46 25.06.2015.

Puno je boljih od njega, po Rolling Stoneu je tek 65. na listi najboljih, a mislim da je Rolling Stone puno kompetentniji od Timea.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije