Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSAD NEVIĐENI REKORD

Ed Sheeran okupirao britansku top-listu pjesmama s novog albuma!

Ed Sheeran
Foto: Crispin Rodwell/News Syndication/PIXSELL
1/5
14.03.2017.
u 12:33

Svih 16 pjesama s njegovog novog albuma "Divide" našlo se među prvih 20, a jedini koji su osim Sheerana uspjeli ući među prvih 10 su Chainsmokers i Coldplay, čija je je suradnja "Something Just Like This" na sedmom mjestu.

Kada su prije tri godine streaming servisi poput Spotifyja ušli u obračun službene britanske top-liste, vjerojatno ni najveći optimisti nisu mogli sanjati ono što se dogodilo ovog tjedna kada je Ed Sheeran potpuno okupirao top listu. Naime, svih 16 pjesama s njegovog novog albuma "Divide" našlo se među prvih 20, a jedini koji su osim Sheerana uspjeli ući među prvih 10 su Chainsmokers i Coldplay, čija je je suradnja "Something Just Like This" na sedmom mjestu.

Foto: Screenshot/reuters

Da će Sheeran s ovim albumom oboriti puno rekorda bilo je vidljivo već početkom godine, kada su dva singla - "Castle On The Hill" i "Shape Of You" zasjela na prva dva mjesta britanske top-liste.

Nakon što je izašao album "Divide" prodan je u prvom tjednu u 672 tisuće primjeraka, što je treći najbolji rezultat u povijesti, no za ovaj uspjeh Sheeran je najviše zahvalan ljudima koji su ga preslušavali na streaming servisima. Inače, kada se taj način slušanja glazbe uveo u obračun britanske top liste, računalo se da je 100 streaminga jedne pjesme jednako kupnji jedne singlice, bilo u fizičkom ili digitalnom obliku.

Kada je prošle godine Drake proveo 15 tjedana na prvom mjestu sa singlom "One Dance", to je povećano na 150 prema jedan. Britanski mediji nakon ovog uspjeha Eda Sheerana pišu kako će se ta konverzija morati još podignuti ili ukinuti, jer će se s još većom popularnosti streaming servisa ovakve stvari sve češće događati.

>>'Napio sam se i udario Biebera u glavu golf palicom'

>>Stigla tužba: Ed Sheeran plagirao pjesmu "Photograph"?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije