Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

DJ Hardwell: Publika u Splitu je luda, obožavam tu atmosferu

hardwell
Foto: Promo
1/6
05.07.2014.
u 19:15

Najbolji DJ svijeta idući petak u Splitu otvara svjetski slavni Ultra Europe

Idući petak splitski Poljud drugu godinu zaredom postaje globalna plesna pozornica koju će na trodnevnom megaspektaklu Ultra Europe, najvećem festivalu elektroničke glazbe, tresti najpoznatiji DJ-evi svijeta i više od 150 tisuća partijanera iz raznih dijelova svijeta. Čast da otvori drugi Ultra Europe pripala je Hardwellu, prema izboru časopisa DJ Mag trenutno najboljem DJ-u svijeta.

Gaža u Splitu jako mi je važna

Hardwell je nastupao i na lanjskoj Ultri, a u ekskluzivnom intervjuu ispričao nam je kakva su mu sjećanja s tog showa.
– Sjećanja s nastupa u Splitu vrlo su mi živa i sretna! Obožavam nastupati na Ultri, to je bilo nešto zaista posebno. Energija i uzbuđenje koji su okruživali moj set bili su ludi, obožavatelji su bili nevjerojatni! Jako mi se sviđa produkcija koja prati svaki Ultrin show – ističe 26-godišnji Nizozemac. Lani nije uspio uloviti vremena za odmor na našoj obali.

– Nažalost, nisam se stigao odmoriti na vašoj obali jer je show bio usred vrlo zaposlenog perioda za mene, a i želio sam se u potpunosti fokusirati na nastup. No odmor mi i nije toliko bitan jer je ovo život kakav sam oduvijek želio voditi. Gaža u Splitu bila mi je jako važna i želio sam biti siguran da će sve ispasti savršeno. Publika je ključna za uspjeh takvih masivnih manifestacija. Produkcija i efekti također su bitni, ali publika je presudna za stvaranje magije. Kad puštate glazbu na Ultri, znate da ćete svirati pred euforičnom masom koja obožava glazbu – govori. Svog sunarodnjaka, DJ velikana Tiësta, često ističe kao najveću inspiraciju i mentora, a Hardwell je s 19 godina starijim kolegom i jako dobar prijatelj. Zanimljivo je i da obojica dolaze iz istoga grada, Brede.

– Tiësto je oduvijek imao velik utjecaj na mene, a čak i danas uvijek nađe vremena da me savjetuje i podijeli svoju mudrost. On je kul lik koji zna puno o glazbi i elektro-sceni. Izuzetno ga cijenim kao umjetnika i cijenim sve što je postigao. Posljednje vrijeme ne družimo se puno jer smo obojica zauzeti nastupima i radom u studiju, ali nađemo se kad god ulovimo vremena – kaže Hardwell, pravim imenom Robbert van de Corput. Umjetničko ime dao mu je otac.

– Tata je moje prezime preveo na latinski i tako je nastala riječ Hardwell – otkriva. S četiri godine naučio je svirati glasovir, poslije i bubnjeve, a s 14 je počeo stvarati glazbu i krenuo na DJ gaže po klubovima diljem Nizozemske. Na gaže su ga pratili roditelji jer je bio premlad da sam uđe u noćni klub.

– Glazba je oduvijek bila moj život. Od 12. sam sanjao da ću postati DJ. Znao sam da ću uspjeti izgraditi karijeru stvarajući glazbu budem li slijedio put kojim su išli Tiësto, Armin van Buuren i Ferry Corsten – priča. Nizozemski DJ-evi i producenti vladaju svjetskom elektro-scenom, a Hardwell tvrdi da to nije slučajnost.

Slava mi je nadrealna!

– Stvar je u tome da je nizozemska kultura prigrlila elektroničku glazbu od njenih početaka i ona je već dugo dio naše povijesti. Mi smo mala zemlja pa se svi DJ-evi iz Nizozemske poznaju i međusobno si pomažu. DJ-evi poput Tiësta i Armina zaslužni su za upoznavanje svijeta s nizozemskom dance glazbom i za njezin visoki status na globalnoj sceni. Kao nacija jako smo ponosni na našu elektroničku glazbu i jako smo sretni što je dijelimo sa svijetom – skromno kaže te otkriva kakav je osjećaj biti globalna superzvijezda u “nježnoj” dobi od 26 godina. – Da vam budem iskren, sve mi je to nadrealno. Ne osjećam da sam sada imalo drukčija osoba nego kada sam ušao u biznis. Smatram se sretnikom jer dosad nisam iskusio ni jedan negativan aspekt života pod svjetlima reflektora, a to mi je uspjelo i zato što se trudim stajati čvrsto na zemlji i usredotočiti se isključivo na svoju glazbu. Također je važno ostati blizak s ljudima koje voliš i zapamtiti zašto se baviš tim poslom. Moji razlozi su glazba i fanovi.

Obožavateljima koji su ga izabrali za svjetskog DJ-a broj 1 želi se odužiti i zato mu se 2014. vrti samo oko glazbe. Nakon ljeta planira izdati studijski debi album. Ima gotovih 40, 50 melodija te ga čeka biranje onih koje će dospjeti na prvijenac.

– Tko zna, možda fanove tijekom svog seta u Splitu iznenadim nekim ekskluzivnim materijalom koji će se naći na albumu – smješka se Hardwell. Na pitanje gdje su na svijetu najbolji partiji diplomatski odgovara:
– Svugdje gdje su na otvorenom, kada tisuće istomišljenika u istom ritmu uživa u savršenom trenutku!

Komentara 1

ZR
zdrjel.rosmao
07:05 12.07.2014.

jadna mladosti - nemaš pojma o životu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije