Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eurosong 2011.

Dino Merlin: Dobro sam prošao u džungli u kojoj se politički glasuje

dino merlin
Foto: reuters
1/5
15.05.2011.
u 18:00

Hrvatska je susjednoj Bosni i Hercegovini i pjesmi “Love in Rewind” dodijelila 7 bodova

Iako su kladionice prognozirale da će se baš Azerbajdžan ove godine naći na tronu najvećega europskog glazbenog showa, iznenađenja u sinoćnjem finalu 56. Eurosonga nije nedostajalo. Duet Ell i Nikki iz Azerbajdžana osvojili su sinoć u Düsseldorfu svojim pop-pjesmuljkom “Running Scared” naklonost glasača u vrlo neizvjesnoj utrci za pobjedu i Eurosong 2012. odveli u Baku. Na drugo mjesto zasjela je Italija koja se nakon 13 godina vratila u velikom stilu, trećeplasirana je Švedska, četvrta Ukrajina, peta Danska.

Nagradili Slovence

Velik razlog za slavlje imala je sinoć u njemačkom gradu na Rajni i Bosna i Hercegovina. Njen predstavnik Dino Merlin s pjesmom “Love in rewind” oduševio je 35 tisuća gledatelja u velebnoj Esprit Areni gdje se održavao, bar za oči, uistinu spektakularan show. Dino se plasirao na šesto mjesto i tako svojoj državi osigurao drugi najbolji rezultat na Eurosongu. Najveće iznenađenje BiH priredila je Hrvatska koja je susjedima dala tek sedam od maksimalnih 12 bodova koji su sinoć otišli Sloveniji.

– Zadovoljan sam! Kad napišem pjesmu, ja živim s njom. Kad dođete u ovakvu džunglu, u kojoj se politički glasuje... Zadovoljan sam i hvala svima koji su glasovali za BiH. Velike su sile ostale iza nas i naša zemlja održala je kontinuitet dobrih plasmana na Eurosongu. Još smo jednom pokazali da naša pop-kultura visoko kotira u Europi – rekao je Merlin nekoliko minuta nakon velikog finala.

Ludilo na ulicama Bakua

Favoriti poput Francuske ili Irske neslavno su završili natjecanje u kojem je sudjelovalo 25 zemalja našavši se na dnu ljestvice. Za razliku od razočaranih Francuza, stanovnici azerbajdžanskog glavnog grada Bakua sinoć su proslavili pobjedu na Eurosongu u velikom stilu. Više od deset tisuća ljudi izašlo je na ulice, pjevalo, plesalo i uzvikivalo “Long live Azerbajdžan!”. Jača polovica pobjedničkog dueta 21-godišnji je Eldar Gasimov koji je unuk najpoznatijih glumaca u povijesti Azerbajdžana, Njegova partnerica 31-godišnja Nigar Jamal jedna je od najvećih zvijezda svoje zemlje. Trenutačno živi i radi u Londonu gdje surađuje s nekima od najvećih britanskih skladatelja.

Kritike susjeda  

 'Hrvatskoj i jst mjesto na dnu eurovizijskog polufinala '

Šef bosansko-hercegovačke delegacije na Eurosongu Dejan Kukrić osvrnuo se na glasove iz Hrvatske koja je BiH dala tek sedam od maksimalnih 12 bodova. 

 – U hrvatskom stručnom žiriju, između ostalih, sjedili su Pamela Ramljak i Boris Novković. Pamela je iz Hercegovine, s „Feminnemom” je predstavljala BiH na Euroviziji, Boris je Sarajlija... Neka im ide na čast – poručio je Kukrić i dodao da Hrvatskoj i jest mjesto na dnu eurovizijskog polufinala. a Šef bosansko-hercegovačke delegacije na Eurosongu Dejan Kukrić osvrnuo se na glasove iz Hrvatske koja je BiH dala tek sedam od maksimalnih 12 bodova.

 – U hrvatskom stručnom žiriju, između ostalih, sjedili su Pamela Ramljak i Boris Novković. Pamela je iz Hercegovine, s „Feminnemom” je predstavljala BiH na Euroviziji, Boris je Sarajlija... Neka im ide na čast – poručio je Kukrić i dodao da Hrvatskoj i jest mjesto na dnu eurovizijskog polufinala.

Komentara 89

HR
hr76
18:05 15.05.2011.

POBIJEDILA JE NAJBOLJA PJESMA!!! Dino, tvoja je završila sukladno kvaliteti! Činjenica je da se susjedski glasuje, ali najbolja pjesma je ipak uspjela isplivati što dokazuje da je duh Eurosonga još uvijek živ (osim u Hrvatskoj, gdje ga je ubio Kostadinov)!

Avatar cuckoo
cuckoo
18:12 15.05.2011.

Zašto je loše dat Bosni 7 bodova? Imamo puno susjeda, Italija, Mađarska, Srbija, Slovenija... Ne možemo svima dati 12. Btw je li ovo glasanje za susjede ili za najbolju pjesmu?

Avatar cro1com
cro1com
09:15 16.05.2011.

Meni kao najvecem HRVATU je drago sto je Hrvatska ispala iz takmicenja jer je pjesma iz Hrvatske uvjek ZAGROBACKO sranje . Pogledajmo Grke kako se ponose svojim MELOSOM a mi sa ovim olosom iz zagroba FUJ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije