Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozim za Zagreb

Sanja i Tony pozivaju građane da se priključe europskom biciklističkom izazovu

vozi za zagreb
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/12
06.04.2016.
u 15:15

Svojim angažmanom svi oni žele potaknuti građane da se uključe u projekt, preuzmu aplikaciju „Cycling 365“ i VOZE za ZAGREB!

– Vožnja biciklom znači boljitak i za zdravlje naših građana, ali i rezultira čišćim gradom, kakvom težimo svi koji ga volimo – istaknuo je gradonačelnik, gospodin Milan Bandić, predstavivši projekt Europski biciklistički izazov 2016. na današnjoj konferenciji za novinare u Kavani Johann Franck na Trgu bana Josipa Jelačića.

Koordinatorica projekta, gospođa Darinka Jug, podsjetila je da je ovaj hvalevrijedan projekt pokrenuo grad Bologna kao projekt natjecanja europskih gradova u svakodnevnom korištenju bicikala. – Grad Zagreb se u projekt prvi put uključio prošle godine i možemo biti ponosni na činjenicu da se već u prvoj godini pozicionirao na 15. mjesto te da je ukupno 355 Zagrepčana biciklima odvozilo 31.315 kilometara i pritom su uštedjeli 6326 kg CO2. Ove nam je godine naravno cilj da budemo još uspješniji – istaknula je.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Gospodin Dubravko Teur, zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke, informirao je o dosadašnjim iskustvima u pilot-projektu policijske biciklističke ophodnje na području grada te izrazio podršku policije projektu koji će veći broj građana potaknuti da za prijevozno sredstvo odaberu bicikl što svakako može pridonijeti i manjim prometnim gužvama u Zagrebu.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Po završetku press konferencije, gradonačelnik je u ime Grada uručio bicikle za pet zagrebačkih policijskih postaja, a brojne poznate osobe, od kojih izdvajamo glazbenika Tonija Cetinskog, pjevačicu i voditeljicu Sanju Doležal, dizajnericu Matiju Vujicu, poznate glumce Borisa i Marija Mirkovića i glumice Kristinu Krepelu te Anu Begić Tahiri, kao i radijskog i TV voditelja Ivana Vukušića, fotografirale su se uz hashtag oznaku #vozimzazagreb koja će se koristiti u promociji ovog projekta. Svojim angažmanom svi oni žele potaknuti građane da se uključe u projekt, preuzmu aplikaciju „Cycling 365“ i VOZE za ZAGREB!

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

>>Ponyjem na posao 40 godina

Komentara 3

MT
mtintilinic
10:02 07.04.2016.

Bandiću, ako je vožnja bicikla boljitak, zašto onda uporno guraš garaže (a time i automobilski promet) u centar grada, a biciklističke staze postavljaš na uštrb pješaka umjesto da budu na uštrb motornih vozila?

SZ
slaven.zadravec
22:43 06.04.2016.

Vožnja bicikala u gradu ne znači samo manje zagađenje i zdraviji građani, nego i manje prometne gužve, manje površina zauzetih od automobila te manje rizika od prometnih nesreća s fatalnim ishodom. Svi koji voze bicikle doprinose svom gradu na više načina.

RU
RupertMelkus
07:45 07.04.2016.

Biciklisti prvo trebaju naučiti prometna pravila i upoznat se sa zakonom o sigurnosti u cestovnom prometu. Grad treba napraviti staze pametno, a ne da se one iscrtavaju na nogostupima i da pješaci nemaju gdje hodati. Vozači automobila trebaju znati pravila i poštovati bicikliste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije