Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševio ga Jadran

Brad Pitt želi uložiti novac u šibenski Beverly Hills: 'Obilazak smo namjeravali obaviti u tajnosti'

brad pitt
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
03.09.2016.
u 12:01

Glumac je terene pokraj Šibenika obišao s Nikolom Bašićem, arhitektom elitnog kompleksa vrijednog 1,8 milijardi eura.

Najpoznatiji hollywoodski glumac Brad Pitt očaran je Šibenikom, pogotovo katedralom svetog Jakova i urbanom kulturom Krešimirova grada. Dojmila ga se i nedavno obnovljena tvrđava Barone te luksuzni hotel D-resort u šibenskoj Mandalini, u kojem je odsjeo i s čijim se osobljem i fotografirao. Pitt je u dvodnevnom boravku u Hrvatskoj posjetio i Zadar, oduševile su ga i Morske orgulje, a iz Zadra je i odletio u Francusku.

Iz Zadra odletio u Francusku

– Prošetali smo se Šibenikom u namjeri da to obavimo inkognito, da nas nitko ne prepozna, ali razotkriveni smo. Obišli smo i Kornate. Ručali smo u restoranu “Opat”, u kojem je Brad uživao u bogatom, ukusnom jelu. Bio je impresioniran ljepotama tog nacionalnog parka, kao i dalmatinskom kuhinjom – kazao je arhitekt Nikola Bašić portalu sibenik.in. Premda Bašić nije htio otkriti točan razlog Bradova dolaska, nagađa se da je riječ o ulaganju u nekretnine u budućem elitnom kompleksu u Zablaću kod Šibenika. Podsjetimo, o toj je investiciji javnost u travnju prvi put obavijestio bivši predsjednik Stipe Mesić, koji je kazao da se upravo njegovom intervencijom pregovaralo o najvećoj investiciji na Mediteranu, vrijednoj 1,8 milijardi eura.

– Nadam se da će Brad Pitt uložiti u kompleks. Ako se to obistini, bit će dobro. Ako ne, doći će netko drugi jer to je atraktivna pozicija i svako ulaganje u nju se isplati– kazao je jučer bivši predsjednik Stipe Mesić. Na prostoru kod Zablaća zamišljena su dva golf-terena, pet hotela i brojni restorani, 1550 vila i 3100 apartmana. Također, tamo bi bila izgrađena marina za jahte, a nakon završetka bilo bi zaposleno deset tisuća ljudi. Projekt bi se radio u više faza, a bio bi izgrađen za deset godina. Zbog toga se u Šibeniku i mijenja Generalni urbanistički plan, koji je na snazi još od 1988. godine.

– Očekujemo da bi do promjena GUP-a trebalo doći do kraja ove godine. Tada će se i moći graditi na području kod Zablaća. Koliko znam, za gradnju je zainteresirano više investitora. Brad Pitt u Šibeniku je boravio privatno pa nam se zbog toga nije ni javio – kazao nam je Danijel Mileta, dogradonačelnik Šibenika. A da je Pitt očigledno zainteresiran za ulaganje u kompleks, govori i činjenica da su u obilasku terena s njim u društvu bili i Želimir Belamarić, Šibenčanin koji predstavlja švicarske investitore koji su navodno već otkupili većinu zemljišta, te arhitekt Nikola Bašić, kojeg su Švicarci angažirali da projektira novi kompleks u Zablaću. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li najpoznatiji svjetski glumački par Jolie – Pitt samo uložiti novac u posao ili će im Zablaće kod Šibenika postati jedna od stalnih destinacija za odmor. Iako se prijašnjih mjeseci pisalo da im je brak u krizi i da su na rubu razvoda, Angelina i Brad prije nekoliko su dana na romantičnoj večeri u Los Angelesu proslavili drugu godišnjicu braka. Angelina nije s Bradom došla u Hrvatsku, ostala je u L. A.-u, u kojem par najviše boravi sa šestero svoje djece – Maddoxom (14), Paxom, (12), Zaharom (11), Shiloh (9) te blizancima Vivienne i Knoxom (7). Pitt je tu kuću kupio još 1994. godine za 11,3 milijuna kuna.

Angelina je s djecom u L. A.-u

Osim toga, vlasnici su imanja u New Orleansu koje pokušavaju prodati za 38 milijuna kuna, a kupili su i kuću na Mallorci za 25 milijuna kuna. Angelina i Brad početkom godine unajmili su i vilu u Londonu, koja im je baza dok snimaju u Europi. Taj luksuz košta ih 140 tisuća kuna mjesečno. Angelina je u Hrvatsku dolazila više puta i kazala je da je Bradu, djeci i njoj dosadio nomadski način života te da bi se voljeli skrasiti na jednom mjestu. Tko zna, možda će za nekoliko godina njihova baza biti upravo Šibenik i Hrvatska?      

>>Prije nego što je uhvaćen u Šibeniku, Brad Pitt ležerno prošetao Zadrom i Biogradom

Komentara 7

DU
Deleted user
14:28 03.09.2016.

Ocekujem prosvjede zbog gradnje tog kompleksa, zeleni ce se bunit da ce se unistit makija i krs a dalmosi ce se bunit da ce morat pocet radit.

PU
pulizg
19:15 03.09.2016.

da ko i kak ce se vozit formula u bistri.hahhahhahahahhahaha

Avatar EUJ-
EUJ-
15:31 03.09.2016.

Kad Brad Pitt shvati gdje je došel več če biti prekasno i penezi budu otišli ča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije