Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glas s travnjaka

Bivši Hajdukovac oduševio u X Factoru! Pogledajte nastup

stipe glasović
Foto: RTL
1/5
14.04.2015.
u 07:45

Svi bruje o nastupu Stipe Glasovića u X Factoru!

Često se može čuti kako među našim estradnim imenima ima i onih koji bi se izvrsno snašli na nogometnim terenima, ali rijetko se nađe nogometaš koji odlično pjeva. A takav je Stipe Glasović, 27-godišnji ekonomist, nekada nogometaš, a uskoro, vjerujemo, glazbena zvijezda.

Svojih prvih pet minuta glazbene slave mladić iz Opuzena doživio je u nedjeljnoj emisiji X Factor Adria. Otpjevavši pjesmu "Čuvam te" Aleksandre Radović, oduševio je žiri (Massimo Savić, Tonči Huljić, Željko Joksimović i Aleksandra Kovač). Upravo je jedina dama među mušketirima zadovoljno komentirala da ju je Stipe osvojio markantnošću, ali i tugom koju je iznio u pjesmi.

– Reakcije žirija bile su vrhunske i naravno da mi je drago kad glazbenici kakvi su njih četvero o mojoj izvedbi govore samo u superlativima – kaže Stipe, koji je i sam nestrpljivo čekao nedjeljnu emisiju da pogleda svoj nastup.

Iz glazbene obitelji

– U trenutku kada izađeš na pozornicu, od treme nemaš pojma što radiš pa me zanimalo kako je nastup izgledao. Još nitko ništa negativno nije rekao premda znam da sam mogao i bolje – samokritično će Stipe, koji se u show prijavio na nagovor prijatelja koji ga već dugo nagovaraju da se kandidira u takve emisije. Zasad je još, ističe, pretenciozno govoriti o glazbenoj karijeri kad se njome bavi tek dva mjeseca, ali glazbenu podlogu ima. Odrastao je u obitelji u kojoj je su note oduvijek imale veliku važnost, a sestrične su mu pjevačice Neda i Sanja Parmać.

– Nisam od njih tražio savjet prije audicije za "X Factor" i to žalim jer Sanja ima svoju pjevačku školu i sigurno bih uz njezine savjete i moj nastup bio bolji – kaže simpatični Opuzenac. Završio je šest razreda osnovne glazbene škole, a preko interneta je učio svirati gitaru.

Možda njegova glazbena priča ne bi bila toliko zanimljiva da nije uslijedila nakon nogometne. Stipe je, naime, dobar dio svog život posvetio profesionalnom nogometu.

Nogomet je ipak draži

– Do 13. godine živio sam u Opuzenu i trenirao nogomet, a tamo me primijetio i privatni trener Zdravko Jurčić te doveo u Zagreb. Nakon nekoliko mjeseci počeo sam igrati za Dinamo i tamo bio do svoje 17. godine – priča Stipe koji je u svom uzrastu bio kapetan. A onda je stigao poziv iz Hajduka...

– Moj se trener razbolio, zvali su me ljudi iz Hajduka, znali su da sam Dalmatinac i da srce vuče na Poljud. I tako sam napustio Dinamo, taman negdje u vrijeme kada je i Niko Kranjčar kao kapetan Dinama prelazio u Hajduk – prepričava bivši nogometaš koji je ubilježio i reprezentativne nastupe, a njegov pogodak Portugalu odveo je našu U-17 reprezentaciju na Europsko prvenstvo 2005. godine. Unatoč transferu koji je u našem narodu ravan izdaji, Stipe kaže kako je na dane u Dinamu i Hajduku gledao kao na posao.

– Nisam se zamarao emocijama niti sam u tim transferima vidio išta problematično. Dalmatinac sam i od rođenja Hajdukovac, a sve drugo je bio samo posao – kaže Stipe. Profesionalni nogomet je napustio prije tri godine kada su zaredale ozljede, a danas igra u klubu Neretvanac, koji se natječe u Trećoj ligi. Rad svojih suigrača iz reprezentacije poput Nikole Kalinića i Dejana Lovrena stalno prati, a njega u skorijoj budućnosti, ako je suditi po komentarima žirija "X Factora", ali i prvim reakcijama obožavateljica, čekaju svjetla pozornice. Pa ipak, kad ga pitamo: glazbena ili nogometna karijera, Stipe kroz zube ispušta:

– A vjerujem da bih u ovom trenutku trebao reći da mi je jedina želja biti pjevač, ali...

Nastup mu je preko noći donio mnoštvo zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku – Mislim da je prosjek da u jednoj minuti dobijem jedan zahtjev, ali nisam još nikoga prihvatio – kaže Stipe.

Isplati li se obožavateljicama slati poruke? – Neka probaju, poruka-dvije ih neće ubiti, ali ne garantiram im uspjeh – kaže i tako ostavlja zagonetnim svoj ljubavni status.

>>Bivša nada Hajduka natječe se u X Factoru Adria

>>Osvojila sam i Hollywood i Bahame, ali sad želim uspjeh doživjeti kod kuće u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije