Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene lude za njim

Benicio Del Toro: Topim se od srama kad se gledam na filmu

benicio del toro (1)
Foto: Upimedia, Profimedia
1/8
15.09.2012.
u 17:02

Glumac i zvijezda filma “Divljaci” koji upravo igra u domaćim kinima otkriva kako se za ovu ulogu družio s agentima DEA-e i tvrdi da nikada neće postati umišljeni holivudski Superman.

Neuredan šik, raščupana kosa, hrapav glas i podočnjaci, a žene za njim lude. Tko je to? Nije teško, glumac Benicio Del Toro koji ni sam ne zna odgovoriti na pitanje što žene na njemu uzbuđuje, ali zna odakle podočnjaci pa kaže:

– Tamne kolobare ispod očiju imao sam još u osnovnoj školi. Često sam čuo glasine da sam junkie, što je totalna laž. Imam podočnjake i točka.

A u svojem novom filmu “Divljaci”, koji od ovog tjedna igra u našim kinima, podočnjaci su mu više nego dobrodošli jer, kao mnogo puta dosad, igra negativca i kriminalca Ladu, vođu meksičkog narkokartela, a to je i povod ovog ekskluzivnog intervjua.

– Lado je refleksija nasilja i pohlepe karakteristične za svijet dilanja droge u kojem živi. Potječe iz predjela u kojemu nema nade u budućnost i prisiljen je postati divljak kako bi opstao u svijetu u kojem ljudski život nema nikakve vrijednosti. Nije najpametniji lik, ima ogroman ego i prava je šovinistička svinja. Dakle, krase ga sve one karakteristike koje nam se kod ljudi gade – ispričao je Benicio.

Radnja “Divljaka” redatelja Olivera Stonea vrti se oko sitnih uzgajivača marihuane Bena i Chona (Aaron Johnson i Taylor Kitsch) čiji se harmonični svijet okreće naglavačke kad im se u živote upetljaju žešći igrači koji drmaju svijetom droge i žele dio njihove zarade. Glumačka postava je impresivna pa osim Del Tora u ovom krimiću koji obećava glume i Blake Lively, John Travolta, Uma Thurman, Salma Hayek, Emile Hirsch, Demián Bichir... Benicio je dio te opasnije struje, a za ulogu se pripremao, kao i uvijek, vrlo ozbiljno.

– Nalazio sam se s pravim agentima DEA-e (Drug Enforcement Administration) i ljudima koji su sudjelovali u ratovima oko droge. Od njih sam iz prve ruke slušao o ludilu koje vlada u tom svijetu. Ali ni to mi nije bilo dovoljno, jer koliko god se pripremao, na setu nikad nisam do kraja zadovoljan. Sve isplanirano često promijenim u zadnjoj minuti i izvedem drugačije. Perfekcionist sam, ali i prilagodljiv tip! - kaže Benicio.

O kolegama sa seta ima samo riječi hvale. Salmu Hayek naziva neiscrpnom silom prirode, Olivera Stonea čovjekom koji jasno zna što hoće, a najviše ga se dojmio John Travolta kojega je čak 14 puta gledao u “Briljanteenu” iz 1978. godine.

– John je veći od života! Nije pretenciozan i s njim je jako lako surađivati – kaže Benicio. Svoje filmove gleda s nelagodom, ali ne i “Divljake”, o tome priča: – Kad se gledam na platnu, tonem u stolicu od srama, ali u ovom sam filmu uživao. Iako radnju poznajem kao svoj džep, uspjela me uvući i uživao sam!

Danas 45-godišnji Del Toro rođen je u Puerto Ricu. Majka mu je umrla kad mu je bilo samo devet godina, a otac odvjetnik poslao ga je na školovanje u internat. Učio je da bude odvjetnik i umalo čak postao profesionalni košarkaš, ali slučajno se zarazio filmom. Tajno je upisao studij glume kod legendarne Stelle Adler u Los Angelesu i ostalo je povijest. Poslije nekoliko manjih televizijskih uloga, svjetsku slavu stekao je filmom “Strah i prezir u Las Vegasu” 1998. godine, a “Traffic” mu je 2000. donio i Oscara. No, koliko god slavan bio, čvrsto stoji na zemlji i uvijek ima vremena porazgovarati s obožavateljima.

– Tko bih ja uopće bio bez obožavatelja koji gledaju moje filmove? Dakle, bilo bi idiotski da mi smeta kad mi prilaze u restoranu ili na ulici. Znate, kad postanete holivudska zvijezda, lako je zabrijati da ste Superman i to je trenutak kada kao osoba zapadate u probleme. Meni se to nikada neće dogoditi – zaključuje Benicio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije