Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet hrvatskoj

Angelina oduševljena Hrvatskom: Vratit ću se sa cijelom obitelji!

angelina jolie (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/13
Autori: Jasmina Popović, Elena Čuljat
19.08.2011.
u 19:00

Glumicu je dočekao predsjednik Josipović. Angelina Jolie je izjavila da želi pomoći u razminiravanju Hrvatske

Angelina Jolie konačno je stigla na Mali Brijun kako bi pogledala predstavu “Kralj Lear” kazališta Ulysses u režiji Lenke Udovički. Slavnu glumicu i poznatu humanitarku u Hrvatskoj se željno iščekivalo i prošle godine, ali je zbog medijskog pritiska u zadnji tren otkazala svoj dolazak na Brijune. Ove godine stigla je u potpunoj tajnosti.

Primanje kod Josipovića

Na pulski aerodrom je stigla u popodnevnim satima u društvu svoje dvoje djece, ali bez supruga Brada, a potom se susrela s predsjednikom Josipovićem u Bijeloj vili. U subotu ujutro planiran je i radni doručak na Brijunima na kojem bi uz predsjednika Josipovića i Angelinu Jolie trebala biti i Đurđa Adlešić zajedno s predstavnicima Hrvatskog centra za razminiranje.

Plan je da se poznata glumica, koja je ujedno i borac za ljudska prava i nositeljica titule ambasadorice Unicefa, upozna s hrvatskim projektima i problemom mina te da je se pokuša pridobiti da se u njih uključi.

Nakon primanja predsjednik Josipović i slavna glumica, zajedno s ostalim gledateljima, pogledali su predstavu Kralj Lear, čime je A.Jolie ispunila obećanje dano Radi Šerbedžiji.

Djeca se kupala

Nakon predstave A. Jolie izrazila je oduševljenje predstavom, osobito R. Šerbedžijom. Oduševljena ljepotom Brijuna i Hrvatske poručila je da će svakako ponovno doći sa cijelom obitelji. Njezina djeca su, dodala je, dan provela u kupanju. Zaprepaštena je problemom mina u Hrvatskoj, o čemu će razgovarati i s predsjednikom Josipovićem. Na kraju, glumica je izrazila želju da jednog dana glumi s R Šerbedžijom.

- Nevjerojatan kazališni doživljaj, svima ću pripovijedi o vrhunskoj izvedbi koja nadilazi granice tradicionalnog teatra na najbolji mogući način. Riječ je doista o jedinstvenoj izvedbi klasične priče - kazala je Angelina Jolie po završetku predstave na Malom Brijunu, priznajući da se divi glumačkom umijeću Rade Šerbedžije. Obožavam Šerbedžiju, svojom me glumom ostavlja bez daha, kazala je.
 
Angelina Jolie zatečena je ljepotom Hrvatske i Brijuna.
- Ljepše je nego što su mi opisivali - otkrila je Jolie.

Dosad je s predsjednikom Josipovićem razgovarala o Hrvatskoj, o umjetnosti, a danas će govoriti i o problemu mina.
- Šokirana sam saznanjem o razmjerima miniranih područja u Hrvatskoj. Iz iskustva znam da se problem ne rješava samo razminiravanjem. Imam kuću u Kambodži, u području gdje je nekad bilo 48 minskih polja - rekla je Angelina.

– Cijeli svijet osvojila je ne samo fizičkom ljepotom već i ljepotom svoje duše. Ona je veliki čovjek, jedan brat u ovome svijetu – rekao je R. Šerbedžija. Novinarima je odgovorio da tremu od njezine prisutnosti nije imao jer su prijatelji.

– U ovih 11 godina glume ja starim, a osjećam da tek sada igram Leara kako treba – dodao je Šerbedžija.

Predsjednik Josipović potvrdio je da će razgovarati o problemu mina i da je glumicu prvi put upoznao u Sarajevu.

Komentara 757

Avatar delminium
delminium
21:49 19.08.2011.

Zamislite Angelinu volimo?

OB
-obrisani-
22:05 19.08.2011.

@kudacemo... A,sto se brines gdje ce spavat..nek spava di hoce i sa kim. hoce.. >;-))

OB
-obrisani-
03:16 20.08.2011.

kad su rvati imali kralja tomislava tad turci nisu postojali na ovaj dio povijesti bosanski \"muslimani\" čitaj poturice bi mogle biti ponosne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije