Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedna operacija

Angelini Jolie odstranili jajnike i jajovode!

angelina jolie
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
24.03.2015.
u 08:00

Prije dva tjedna stigli su porazni nalazi krvi. Iako nije imala rak, Angelina je na jednom jajniku imala dobroćudni tumor, ali i niz upalnih procesa, koji su zabrinuli liječnika

Angelini Jolie uklonjeni su jajnici i jajovodi. Lijepoj glumici otkriven je rani stadij raka jajnika, a odluku o operaciji donijela je doslovno preko noći.

Prije dva tjedna stigli su porazni nalazi krvi. Iako nije imala rak, Angelina je na jednom jajniku imala dobroćudni tumor, ali i niz upalnih procesa, koji su zabrinuli liječnika. Iako još nije trebala, odlučila se na drastičan potez kako bi se zaštitila od bolesti koja joj je prerano oduzela majku.

- Moja majka oboljela je od raka jajnika sa 49 godina. Ja imam 39. Sada znam da moja djeca nikad neće morati reći da im je majka preminula od raka jajnika - napisala je Angelina u kolumni. Otprije je poznato da Angelina nosi mutirani gen BRCA1 koji kod žena povećava rizik od raka dojke i raka jajnika. Od tih vrsta raka preminule su glumičina majka, baka i teta. Angelina je i ovaj put vijest objavila sama, napisavši kolumnu za New York Times, kao što je to učinila i 2013. godine kada se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji da bi spriječila rak dojke. - Prolazila sam kroz ono kroz što prolazi tisuće drugih žena. Sama sam sebi rekla da moram ostati mirna i snažna te da nema razloga misliti da neću doživjeti odrastanje svoje djece ili da neću upoznati svoje unuke - napisala je, između ostalog, Angelina u kolumni.

Kada je donijela odluku o operaciju, nazvala je supruga Brada Pitta koji je odmah sjeo u zrakoplov da podrži svoju suprugu. U trenucima kada joj je doktor rekao da preporučuje operaciju, Brad je bio u Francuskoj. - Najljepša stvar u takvim trenucima života je ta jasnoća. Znaš za što živiš i što je važno. To je tako smirujuće - napisala je Angelina. - Žao mi je onih žena kojima ove situacije u životu dolaze prije nego se ostvare kao majke. Njihova situacija je teža od moje. Ovo nije laka situacija. No, moguće je preuzeti kontrolu i nositi se sa svim zdravstvenim problemima. Možete tražiti savjete, naučiti o svemu i nositi se sa svojim izborima. Znanje je moć - zaključila je Angelina u svojoj kolumni.

>>Angelina Jolie našla se s papom Franjom u Vatikanu

>>Brad: Angelina je zbog nas otišla na operaciju, ona je moja heroina

Komentara 24

Avatar future Gohan
future Gohan
08:56 24.03.2015.

Strašno, koja vijest... i to na naslovnici, jedna amerka na naslovnici RH, uz sve što imamo, od problema pa do svakodnevnih pobjeda svakog građanina... stvarno, zar vas nije stid, barem malo...

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
08:35 24.03.2015.

Danas EU odlučuje o "odstranjivanju" imuniteta Ivanu Jakovčiću, e te vijesti nema u VL !!!

Avatar white socks
white socks
08:37 24.03.2015.

Danima sam patio a noćima nisam spavao očekujući ovu strašnu vijest. Uskoro očekujem vijest da su joj odstranili mozak. Svakako joj je višak a može se pojaviti rak i na mozgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije