Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak klasici

2 Cellos: Djevojke lude za nama i uopće se ne bunimo

07.02.2015., Zagreb - Stjepan Hauser i Luka Stulic iz grupe 2Cellos.   Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
16.05.2015.
u 16:00

Uoči koncerta u Zagrebu 9. lipnja, na kojem ćemo čuti moćna violončela u klasičnim partiturama, glazbenici otkrivaju imaju li tremu i kako će provesti ljeto

Nakon američke turneje, koja je, doduše, naprasno prekinuta zbog ozljede vratne kralježnice Stjepana Hausera, Zagreb jedva čeka ponovno ugostiti najpoznatiji dvojac na violončelima.

Odgovornost prema klasici

2CELLOS u metropoli nastupa 9. lipnja u KD Vatroslav Lisinski, i to s klasičnim repertoarom uz pratnju Zagrebačkih solista.

Dok odbrojavamo dane do tog lipanjskog utorka i koncertnog nastupa na kojem ćemo čuti kako moćna violončela Stjepana Hausera i Luke Šulića zvuče u klasičnim partiturama Vivaldija, Bacha, Paganinija... glazbenici nam otkrivaju imaju li još uvijek tremu pred nastupe te kako će provesti ljeto.

– Osjećamo veliku odgovornost zato što dugo nismo svirali cijelu večer klasiku i moramo se vratit u top-formu, naviknuti na drvena čela i naučiti potpuno novi repertoar koji nikad nismo svirali, a sve to u kratkom roku – otkrili su nam. No, kažu, ne žele raditi razlike u glazbi prema žanrovima.

– Jednostavno se maksimalno unesemo u bilo koju vrstu glazbe i damo sve od sebe – kaže Stjepan Hauser, a na pitanje gdje je najbolja publika odgovara: – Svugdje je najbolja publika, gdje god se pojavimo, pokušavamo učiniti publiku najboljom na svijetu.

Jedinstven jezik glazbe

Svjetska slava donijela im je i mnoštvo obožavateljica.

– Obožavateljice nas i dalje salijeću, ali ja se uopće ne bunim zbog toga – smije se Hauser pa najavljuje radno ljeto. Do polovice sedmog mjeseca bit će na turneji po Njemačkoj, Japanu, Koreji, Hong Kongu i Italiji. A onda?

– Onda ćemo doći malo doma, plaža, cuga, komadi, zezancija, pozitiva, dobra atmosfera, druženje, kokteli, sunce, hlad, ma što god, sve je super!!

>>Simfonijski orkestar grada Birminghama i 2Cellos u KD Lisinski

>>2Cellosi zbog ozljede prekinuli američku turneju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije