Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.09.2009. u 17:44

Riječi biskupa Slobodana Štambuka neki su protumačili na svoj način

Izjavu biskupa Slobodana Štambuka da je ‘normalno i poželjno’ da predsjednik države bude katolik na svoj je način interpretirao kaštelanski svećenik Luka Vuco. Nakon što Vuco nije dobio traženu suglasnost od Konzervatorskog odjela u Trogiru za radove na uređenju crkve u Kaštel Novom, odlučio je raditi na svoju ruku. Srušio je stube iz 1860. godine pred crkvom i potom odbio zahtjev konzervatora da ih ‘vrati u prvobitno stanje’. Vuco za Slobodnu kaže da ne želi slušati mišljenja ljudi koji ga prozivaju ‘jer u crkvu uopće ne idu’. Nije, dakle, po Vuci, važno da konzervator ima odgovarajuću stručnu spremu, već je važno da bude katolik. I to praktičan.

Prostački opsovao Tita jer u vinogradu puca na vrane
Josip Broz Tito bio je strastveni lovac, što potvrđuju i do sada neobjavljene dnevničke bilješke koje je Večernji upravo objavio. Strast za pucanjem teško je kontrolirao pa tako doznajemo da je (3. studenoga 1950.) ‘sa zadovoljstvom’ pucao na ‘dosadne svrake i gavrane’ u svom vrtu na Dedinju. No, nije pucao samo u svom vrtu, već je (12. studenoga 1950.) pucao i u nekom vinogradu kod Iloka, s time da se požalio da je nakon toga došao kući ‘nezadovoljan’ jer ga je ‘neki seljak prostački opsovao zbog toga što puca na vrane’. Iz dnevnika ne doznajemo kako se nakon tog incidenta proveo ‘prostački seljak’, ali se nadamo da na njega nitko nije pucao.

Mikšić živi u kući iz filma ‘Zameo ih vjetar’
Najbogatiji kandidat za hrvatskog predsjednika Boris Mikšić, prema vlastitom iskazu, ima u SAD-u i Hrvatskoj nekretnina u vrijednosti od čak milijardu kuna, što znači da je bogatiji i od majke Nadana Vidoševića. Među Mikšićevim nekretninama nalaze se i četiri tvornice u SAD-u te četiri kuće. Najdraža mu je rezidencija u North Oaksu (Minnesota) vrijedna dva milijuna dolara koja je, kako se pohvalio, imitacija poznate kuće iz filma ‘Zameo ih vjetar’. Nakon što nam je otkrio svoju fascinaciju kultnim filmom, postaje nam jasnije zašto njeguje karakteristične brčiće a la Clark Gable. Nadamo se da mu izborni slogan neće biti iz istog filma – sutra je novi dan.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
jarac
20:28 30.09.2009.

edi. da se ocjenjuje stručnost,ti o crkvi i vjernicima nebi nikada pisao. Amen.

Avatar punkufer
punkufer
21:24 30.09.2009.

Ima milijardu kuna pa je... \"ogatiji i od Vidoševićeve majke...\" Da se kladimo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?