Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORUM

Žuja zakon br. 11

13.05.2007.
u 17:42

Dovukla je 30-ak kilograma namirnica iz trgovine, usput svratila do frizera kako bi svome suprugu bila lijepa, a kad je ušla u stan, on je ustao iz kauča i u transu posegnuo za dvjema bocama piva iz njezine vrećice, nju i ne primijetivši.

Ispod opisane scene netko tko sebe drži maštovitim i duhovitim dopisao je da "muškarci primjećuju samo bitno" i nazvao to "Žuja zakonom broj 11". Mnoga će se žena naći uvrijeđenom što se njoj, kao ljudskom biću, pretpostavlja politrenka običnog piva, a otvara se i pitanje otkad se to pivo smatra proizvodom isključivo namijenjenim muškarcima?

Konačno, i cijela bi se nacija mogla naći uvrijeđenom reklamnim trikom iz kojega se iščitava kako autor smatra isplativim igrati na pretpostavljeno većinsko mizogino raspoloženje nacije. Ipak, imajući na umu ritam kojim neki muškarci ove zemlje pune crne kronike, nakon što pijani (nerijetko od piva) premlaćuju supruge, onda "Žuja zakon broj 11" i ne djeluje neosnovano koliko djeluje necivilizirano.

Neciviliziranost vjerojatno neće promaći ni osjetljivom Uredu za ravnopravnost spolova.

Kako bilo, ako muškarci koji "primjećuju samo bitno" nisu u stanju stati sami na noge junačke ni podići stražnjicu iz kauča kako bi si sami kupili "Žuju", neki drugi muškarci svjesni su da, primjerice, Njemačka, Belgija i Nizozemska imaju kudikamo dulju tradiciju pristojnosti, ali i proizvodnje piva od domaćih pivovara.

Želite prijaviti greške?