Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najaktivnija grupa o metropoli

“Zakaj volim Zagreb” sedmi rođendan slavi tulumom

face
Foto: Facebook
1/2
31.01.2017.
u 12:05

Osim što se druže virtualno, odlučili su ga proslaviti i pravim tulumom. Održava se u Ritmu grada 4. veljače u 20 sati

Više od 48.000 članova.

I svakim danom rastu. Facebook grupa “Zakaj volim Zagreb” uskoro će obilježiti svoj sedmi rođendan, a osim što se druže virtualno, odlučili su ga proslaviti i pravim tulumom. Održava se u Ritmu grada 4. veljače u 20 sati, a svi koji dođu zabavljat će se uz glazbu iz 80-ih i 90-ih u režiji DJ-a Toma i Allana. Voditelj grupe Ivan Brnčić na Facebooku najavljuje i mala iznenađenja od 21 do 22 sata.

Jedna od najaktivnijih grupa o Zagrebu na toj društvenoj mreži postoji od 1. siječnja 2010. godine, a dobrodošli su svi, piše Brnčić, koji vole, poštuju i cijene hrvatsku metropolu te njezinu povijest, kulturu i tradiciju neovisno o tome gdje su rođeni i gdje trenutačno borave. Svakodnevno se na stranici objavljuje na stotine postova i svi moraju biti pozitivni.

– Ne dopuštamo ništa negativno, iako Zagreb nosi i ono loše. No, za tu stranu postoji posebna grupa na kojoj se mogu objavljivati nedostaci – kazao je Ivan Brnčić te dodao da se znaju stavljati i provokativne stvari, ali se one odmah brišu.

Društvena grupa, istaknuo je također, ima i edukativan karakter jer se u njoj može puno toga naučiti o gradu i njegovim zanimljivostima zahvaljujući članovima koji znaju dosta o Zagrebu. Među članovima su i djelatnici raznih institucija, ima i mnogih s javne scene, pa pri osmišljavanju novih projekata, rekao je Brnčić, gotovo da nemaju većih problema u organizaciji.

Tulum za sedmi rođendan nije prva prilika za okupljanje članova grupe. Neki se i redovito sastaju, a kroz grupu su se sklapala nova prijateljstva, ali i obnavljala stara. Sretali su se ljudi, prisjetio se Brnčić, nakon što se nisu vidjeli pedesetak godina, nalazili su se ondje bivši susjedi, prijatelji iz osnovne škole, a neki su se i zaljubili... Dnevno su znali imati i po 400 “ulazaka” u grupu, a posebno je velik interes bio kad su organizirali izložbu članova koji su kroz pjesme, slike i fotografije odlučili odgovoriti na pitanje “Zakaj volim Zagreb?”.•

Komentara 2

DU
Deleted user
01:46 01.02.2017.

Hrpa partizančina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije