Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
antikorupcija@zagreb

Zagrepčani prijavili tri slučaja korupcije, otvara se i 'hot line'

mito
pixsell
12.03.2013.
u 13:40

Antikorupcijsko povjerenstvo u Gradskoj skupštini izradilo program rada 2013. – 2016.

Podmićivanje, pronevjera, sukob interesa, nepotizam i pristranost samo su neki od oblika korupcije koja ulijeva sve više nepovjerenja u gradske institucije.

Podizanje javne svijesti

Podizanje javne svijesti o njezinim štetnim posljedicama pred sebe je postavilo Antikorupcijsko povjerenstvo pri Gradskoj skupštini koje je izradilo i program za suzbijanje korupcije do 2016. godine. O njegovoj konačnoj verziji raspravljat će se danas na sjednici povjerenstva. Neka pitanja izbačena su, na primjer \"Jeste li korumpirani\". 

– Definirali smo određena područja. To su javne službe, financiranje političkih stranaka, sukob interesa i pravo na pristup informacijama. Sve su to područja na kojima ćemo djelovati. Također, radit ćemo i na mjerenju korupcije. U konačnici, tražit će se od mjerodavnih da u svojim statističkim izvješćima imaju korupciju kao posebnu kategoriju kako bi se moglo utvrditi koliko je takvih djela počinjeno – kazala je predsjednica povjerenstva Danira Bilić.

Smatrate li da je za posao u gradskoj službi bitnije znanje, politička pripadnost ili pak rodbinske i prijateljske veze?

Uskoro na webu

To su samo neka od dvadesetak pitanja u anketi koju povjerenstvo priprema, a na koju će građani moći odgovoriti preko web stranice koja će uskoro biti u funkciji i na raspolaganju građanima. Svoja pak iskustva građani će moći prijaviti na mail antikorupcija@zagreb.hr. Dosad je povjerenstvo primilo tri prijave o korupciji. 

– Stranica će se uskoro moći naći na web stranicama Grada i Gradske skupštine. Na njoj ćemo nuditi ankete u kojima građani mogu sudjelovati, ali i prijaviti svoja iskustva s korupcijom – dodala je Danira Bilić.

>>Propala sjednica Antikorupcijskoga povjerenstva

Komentara 3

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
17:13 12.03.2013.

Pa tko je blesav da u ovoj državi prijavi korupciju pa završi kao Ankica Lepej?

TM
TM
17:50 12.03.2013.

Savjetujem svakoga da se ne petlja u prijavu korupcije.Misleci da pravda barem malo funkcionira prijavio sam na policiji u Henzelovoj slucaj mita i korupcije i sto se dogodilo?Lako je za pogoditi nadrljao sam ko zuti.Izgubio vrijeme i novac na kraju jos ostao krivac.To mi je bila dobra skola a od tada dajem zadnju KUNU za mito.To mi i treba kada sam pisao uz vjetar.

DU
Dudek
10:26 13.03.2013.

Budimo pametni. Kod nas su u politčke vode u ušli 90% profiteri i neradnici. Stvorili su Luciferovo kolo gdje se dijeli kapital, provizije i namjestanje svojih prijatelja. Riba smrdi od glave! Nemamo niti ce mo imati dobre voditelje nase politike. Sadasnja Vlada je godinama bila u oprbi. Imali su vremana da napürave dobre ekonomske planove. Samo su hodali po Birtijama glumili dobrotvore. Jednostavno pohlepni za vlast. Koruptni do kostiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije