Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crtanje i promišljanje

Zagrepčani će izbliza vidjeti djela slavnog dizajnera Miltona Glasera

19.05.2013., kino Europa, Zagreb - Mirko Ilic, ilustrator i dizajner.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
23.01.2015.
u 16:00

U izložbenom salonu Izidor Kršnjavi od 27. siječnja čak 180 radova iz Glaserove 50-godišnje karijere, koje je odabrao dizajner Mirko Ilić

Radovi jednog od najvećih svjetskih dizajnera i ilustratora Miltona Glasera (86) od 27. siječnja u 19 sati mogu se pogledati u izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, u sklopu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna na Trgu maršala Tita. Izložba "Crtanje je promišljanje" predstavit će čak 180 radova iz pedesetogodišnje Glaserove karijere koji su prethodno objavljeni u njegovoj posljednjoj monografiji.

Izlagao je umjetnička djela diljem svijeta, a posebno se može pohvaliti samostalnim izložbama u Centreu Pompidou u Parizu i Muzeju modernih umjetnosti u New Yorku. Izložbu organizira bivši učenik Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, proslavljeni ilustrator i dizajner Mirko Ilić, u suradnji s tom školom i Udrugom bivših učenika škole (UBU) te umjetničkom platformom Organizam i SOS Dizajn Festivalom iz Sarajeva.

Glaserovi su plakati, naime, već predstavljeni lani u istom izložbenom prostoru, u sklopu izložbe "Slike iz podzemne – plakati Škole vizualnih umjetnosti iz podzemne željeznice, od 1947. do danas". Izložba "Crtanje je promišljanje" već je prikazana u Ljubljani, Beogradu, Cetinju i Sarajevu, a u Zagrebu se može razgledati sve do 6. veljače, što znači da će se moći pogledati i 30. siječnja, kada se održava tradicionalna Noć muzeja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije