Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR U SAVSKOM GAJU

Izgorjela 2 stana, bez krova nad glavom ostale dvočlana i četveročlana obitelj

požar
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/11
12.10.2016.
u 11:11

Požar stana uspješno je ugašen, jedna osoba je ozlijeđena i hospitalizirana

Jedna je osoba ozlijeđena u požaru koji je jutros nešto prije 7 sati planuo u zgradi na Remetinečkoj cesti u Zagrebu i prevezena je u bolnicu Rebro, doznaje Hina od zagrebačke policije.

Riječ je o zgradi u neposrednoj blizini kružnog toka na Remetincu, a potpuno su izgorjela dva stana, na četvrtom i petom katu u kojem je požar i izbio. Tako su krov nad glavom izgubile dvočlana i četveročlana obitelj. 

Ured za upravljanje u hitnim situacijama u 6.50 sati zaprimio je obavijest od operativnog centra Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba o požaru stana u stambenoj zgradi u Novom Zagrebu, Remetinečka cesta 79, V kat. U gašenju požara sudjelovalo je osam vatrogasnih vozila Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

"Požar stana uspješno je ugašen ali, nažalost, jedna osoba je ozlijeđena i hospitalizirana. Uzrok požara za sada nije poznat sve dok službenici Policijske uprave zagrebačke ne obave očevid", priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Gašenje je požara trajalo 40 minuta od dolaska vatrogasnih postrojbi na teren pa sada slijedi sanacija uništenih stanova. U obiteljima od kojih se jedna smjestila u susjedstvu, druga izvan naselja, jedna je osoba lakše ozlijeđena. Međutim, šteta će se još zbrajati s obzirom na to da se radi o starijoj zgradi u čijoj je izgradnji korištena i trstika. Kako su u požaru stradale i vodovodne instalacije, voda je natopila zidove obložene trstikom susjednih stanova pa je izvjesno kako će i na tim stanovima biti potrebni ozbiljniji sanacijski zahvati. 

>> Ovako je jutros izgledala tvornica Spačva nakon velikog požara

Komentara 12

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:42 12.10.2016.

Zgrada preko puta škole u Savskom Gaju. Strava i užas...ostadoše familije bez išta u stanu.Ljudska nepažnja, električne instalacije ili nekaj drugo.

VI
Vito
09:33 12.10.2016.

Tako vam je to kad se žurite i zaboravite isključiti struju ili plin, a na šparhetu i dalje imate lonac s hranom.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
09:01 12.10.2016.

katastrofa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije