Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJNI

Uberova aplikacija u 2 tjedna otvorena oko 50.000 puta, imaju 8000 korisnika

Uber
Foto: Uber
1/5
05.11.2015.
u 12:17

"Bila su ovo dva najuzbudljivija tjedna u povijesti kompanije u Europi"

Iz Ubera su danas objavili da su u dva tjedna od pokretanja usluge u Zagrebu ostvarili "fantastične rezultate". Naime, tvrde, aplikacija je od pokretanja usluge otvorena oko 50.000 puta i 13.000 puta prije toga, imaju 8000 novih korisnika, a prosječna ocjena vozača je 4,8 zvjezdica od mogućih 5.

– Bila su ovo dva najuzbudljivija tjedna u povijesti kompanije u Europi. Vozači nam govore kako odrađuju više vožnji u kraćem vremenskom razdoblju, što znači da provode manje vremena čekajući sljedeću vožnju, a to za profesionalnog vozača predstavlja vrijeme tijekom kojega ne zarađuje. Vozači u prosjeku imaju 30 posto više vožnji nego su imali tijekom istog radnog vremena prije dolaska Ubera – rekao je glasnogovornik Ubera u Hrvatskoj Loic Amado u priopćenju.

Tomislav, profesionalni vozač koji Uber koristi tjedan dana, rekao je da je dosad iznimno zadovoljan.

– Odrađujem vožnje vrlo često dok bih u standardnoj taksi službi vjerojatno puno dulje čekao između dviju vožnji. Ono što mi se najviše sviđa jest činjenica da nema gotovine te da su i moji korisnici vrlo zadovoljni uslugom – rekao je Tomislav.

Kontroverzna taksi-usluga u mnogim je velikim gradovima izazvala prosvjede "tradicionalnih" taksista koji smatraju da im predstavlja nelojalnu konkurenciju. I zagrebački taksisti najavili su prosvjed ne zabrani li država rad Uberu. Ivan Pilko, potpredsjednik Udruženja Radio Taxi Zagreb, rekao je da je netočno da za Uber voze samo taksisti s dozvolama za taksiranje.

>> Isprobali smo Uber: Došli i obećali 25 posto niže cijene, ali...

>> Vozači prelaze u Uber zato što si sami određuju radno vrijeme i sigurniji su jer – nemaju gotovinu

Komentara 1

BR
brukic
14:43 05.11.2015.

o tome tko i kada ce me voziti cu odluciti ja, a ne neki iz udruzenja radio taxija i njemu slicnih! vise mi je dosta tih monopolista, sta je previse je previse. njima nikakva konkurencija ne dolazi u obzir. a a voze u prestrasnim starim autima, prljavim i zaudaraju po cigaretama, puni mrvica. i onda bi mi jos ukidali mogucnost izbora! ulozite, educirajte i pobijedite konkurenciju! to se ne radi prosvjedom nego marljivim i postenim radom, poboljsanom ponudom itd.... samo tuzakaju ko balavci neki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije