Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak procesa

Slavko Kojić traži da država Gradu vrati više od 200 milijuna kuna

20.10.2014., Gradsko poglavarstvo, Zagreb - Slavko Kojic, procelnik Ureda za financije, na konferenciji za novinare dan nakon uhicenja Milana Bandica, Slobodana Ljubicica i Petra Pripuza.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
03.02.2015.
u 13:00

Održano prvo ročište Grada Zagreba protiv države na Trgovačkom sudu

Prvo ročište na Trgovačkom sudu u Zagrebu održano je jučer u parnici koju je Grad pokrenuo protiv države tražeći povrat više od dvjesto milijuna kuna.

Riječ je o novcu koji je pročelnik za financije Slavko Kojić u državni proračun uplatio od 2008. do 2011. godine ne znajući da jedinice lokalne samouprave koje imaju više novca od minimalnog standarda ne moraju novac uplaćivati u takozvani Fond za izravnavanje.

Riječ je o fondu u koji jedinice lokalne samouprave uplaćuju 15,5 posto prikupljenog poreza na dohodak, a iz kojeg pomoć dobivaju one općine i gradovi koje nisu u stanju samostalno financirati decentralizirane funkcije, odnosno škole, socijalu, zdravstvo i vatrogasce. Informaciju da Zagreb ne mora na državni račun uplaćivati novac Kojić je saznao u stručnom časopisu Riznica, nakon čega je pokrenuo postupak kojim traži povrat uplaćenog novca i odbio zahtjev države da uplati još 337 milijuna kuna.

Država, u vrijeme ministra financija Slavka Linića, zbog toga je prijetila blokadom računa Grada, no Kojić je na Upravnom sudu dobio potvrdu da 337 milijuna ne mora dati državi.

Komentara 1

OB
ObrenM
16:08 03.02.2015.

Da ovako presutno "drzava"podrzava pljacku najneobrazovniji covjek ne moze vjerovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije