Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE

Skijanje za buduće generacije

03.01.2004.
u 00:00

Sljeme će 11. i 12. siječnja, u nedjelju i ponedjeljak, biti domaćinom veleslalomskih utrka Gorenje Croski kupa za dječje uzraste, koje organizira Hrvatski skijaški savez. Start utrka u nedjelju bit će u 10, a u ponedjeljak u 11 sati.

Natjecati se mogu isključivo registrirani natjecatelji, odnosno djeca koja treniraju skijanje u nekom državnom klubu, koji ih je već i prijavio na startnu listu.

Inače, Gorenje Croski kup počeo se voziti još 1992. godine pod imenom Hrvatski pokal. Danas pak nosi ime glavnog sponzora utrke. Osmišljen je kao natjecanje za djecu do 15 godina, i to u slalomu, veleslalomu te superveleslalomu.

Djeca se natječu u četiri kategorije. U prvu pripadaju klinci rođeni 1995/96. godine, nazvani mlađi cicibani i cicibanke, koji će voziti samo veleslalom.

U drugu, nazvanu mlađi cicibani i cicibanke, uvrštena su djeca rođena 1993/94. godine, koja također voze tek veleslalom.

U treću kategoriju pripadaju mlađe djevojčice i dječaci rođeni 1991/92. godine, dok četvrta podrazumijeva starije djevojčice i dječake rođene 1989/90. godine. Natjecatelji tih dviju skupina vozit će slalom, veleslalom i superveleslalom.

Podsjetimo, u nedjelju će se djeca nadmetati u osvajanju Kupa Medveščak, dok će u ponedjeljak voziti Memorijal Zdenka Mahmeta. Zaključno, dođite na Sljeme, imat ćete što vidjeti!

Dalibor KLOBUČAR

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije