Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Sindikalci protiv zapošljavanja preko agencija

holding
Foto: Borna Filić/PIXSELL
12.06.2014.
u 16:30

Podaci uprave i sindikata o zaposlenima preko vanjskih tvrtki ne podudaraju se

Radnici nisu stvari koje se mogu iznajmljivati – poručili su sindikalci Zagrebačkog holdinga na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u upravnoj zgradi.

Optužili su upravu gradske tvrtke i gradonačelnika Milana Bandića da se sve više radnika zapošljava preko agencija iako je na snazi zabrana zapošljavanja, te da se na taj način zlorabe radnici koji često privremeno na istom radnom mjestu rade i po šest godina.

– Moratorij na zapošljavanje očito ne vrijedi. Uvijek se nađe mjesta za savjetnika i voditelja projekata koji dobiju ugovor na neodređeno. Istovremeno se radnike zaposlene preko agencija drži po šest godina kao privremene – kazao je Darko Kleinberger, predstavnik radnika Zagrebparkinga.

O tome koliko je zaposlenih preko vanjskih agencija, podaci uprave i sindikata se ne podudaraju. Predstavnici radnika tvrde da je evidentirano njih 468, dok je prema podacima iz Holdinga do kraja ožujka Holding imao 432 takva djelatnika, a da je na razini cijele tvrtke broj radnika smanjen za njih 1507. Negodovanje sindikata komentirao je i gradonačelnik Milan Bandić.

– Zagrebačke ceste, Vodovod, Zrinjevac, oni u sezoni pojačanih radova trebaju dodatne ljude, a kako je na snazi zabrana zapošljavanja ovo je jedini način da se ljude angažira – kazao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije