Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ja sam bećar'

Šima Jovanovac proslavio 50. obljetnicu karijere. Pogledajte kako je bilo na koncertu!

Šima Jovanovac
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/22
28.10.2015.
u 22:04

Vesela publika pratila je Jovanovčeve stihove pjesmom, a on je koncert, prigodno nazvan “Šimunovo u Lisinskom” otvorio pjesmom “Ja sam bećar”

Velikim koncertom u dvorani Vatroslav Lisinski Šima Jovanovac proslavio je večeras pedesetu obljetnicu svoje glazbene karijere. U povodu toga zlatnog jubileja diskografska kuća Croatia Records dodijelila mu je priznanje za 50 godina uspješnoga stvaralaštva, a gradonačelnik Milan Bandić Medalju Grada Zagreba za doprinos glazbi.

Vesela publika pratila je Jovanovčeve stihove pjesmom, a on je koncert, prigodno nazvan “Šimunovo u Lisinskom” otvorio pjesmom “Ja sam bećar”.

Osim što je predavao glazbu u školi i kroz sve godine skladanja i nastupa popularizirao i tamburaški glazbeni izraz, Jovanovac je 1994. godine osnovao Hrvatsku glazbenu uniju, koja štiti hrvatske glazbenike i njihova prava.

Večeras su mu u goste na koncert došli i nastupali i, među ostalima, Mate Bulić, Miroslav Škoro, Slavonske lole, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Krunoslav Kićo Slabinac.

Proslavi glazbene karijere Šime Jovanovac prisustvovao je i Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor, a gradonačelnik Bandić od Jovanovca je dobio bećarski šešir.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

>> Pjevat ćemo dok nas ne izda snaga

>> Koga vrijeđa, nek' okrene leđa, no treba znati i kad koji pjevati

Komentara 12

DU
Deleted user
22:12 28.10.2015.

Čestitam Šima nek ti je sa sričom al čuvaj se bečarino one male u plavoj bluzi

GR
greenvest
23:07 28.10.2015.

Velika si Slavonijo, a koliko je Međimurje malo, a ipak tri puta više izdajica dalo...

DA
Djeca_Arbata
22:54 28.10.2015.

Da li je bilo komunista u bliziini?...Očigledno nije...nije Hrvatska za njih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije