Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Velesajmu

Second hand dječja odjeća stvar je izbora, a ne novca

odjeća
Arhivska fotografija
01.10.2012.
u 08:23

Udruga organizira rasprodaju četiri puta godišnje, a cijene po kojima se odjeća i ostali asortiman prodaju su ograničene

Sjedalice, kolica, odjeća i igračke samo su dio onoga što se moglo pronaći na Rodinoj rasprodaji protekle subote.

Četiri puta godišnje ta udruga organizira rasprodaju u paviljonu Zagrebačkog velesajma, a jesensko-zimska kolekcija korištene odjeće, obuće i igračaka i ovaj put bila je dobro posjećena.

– Uvijek nađem nešto zanimljivo. Čizmice, jakne, pulovere. Djeca brzo rastu i nema baš previše smisla trošiti puno novca na stvari koje prerastu u godinu dana. Ovakve rasprodaje uštede nam novac – kazala je majka dvoje djece Marina Grgić.

Hlače za 35 kuna, cijeli set od tri dijela, kolica, nosilica i sjedalica za automobil za 1700 kuna, majice za 15 kuna, sve to prodavalo se i iznad očekivanog, a upravo niske cijene i garancija da je odjeća čista, a stvari poput kolica i nosilica ispravne, razlog su velikog interesa.

– Iako u svijetu ovakav način rasprodaje postoji oduvijek, kod nas još uvijek vladaju predrasude da nošenu odjeću kupuju osobe nižeg socijalnog statusa. Zapravo se radi o reciklaži, a ne o tome koliko tko ima novca za potrošiti – kazala je Ivana Veček, majka troje djece.

Rodine rasprodaje funkcioniraju tako da se na web-stranici udruge mogu prijaviti svi oni koje žele prodati nepotrebne stvari, a i cijena po kojoj ih mogu prodati je ograničena.

– Ne želimo da se na ovaj način zaradi nego da se na kvalitetan način odjeća i druge stvari recikliraju – objasnila je djelatnica udruge Mihaela Marija Perković.

Komentara 1

ME
Medici
09:35 01.10.2012.

Meni je ovo super. Svi sretni i zadovoljni. Neki se riješe odjeće/opreme koja im ne treba i nešto zarade a drugi uštede. No, meni je interesantna jedan druga stvar a to je kako se nije javio ni jedan jedini "lobi" proizvođača odjeće/obuće/opreme kako se ne izdaje račun i ne plaća PDV kao što je bio slučaj za udžbenike i jadnu djecu koja su ih prodavala po "suncu i vrućini" na cesti. Interesantan je taj naš "hrvatski jal". Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije