Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u zagrebu

Vozač sa 3,4 promila alkohola u krvi usmrtio dječaka. Uhvatili ga prolaznici!

nesreća
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
31.03.2014.
u 11:21

Dječačić je stajao uz cestu kad je na njega naletjelo vozilo VW Transporter kojim je upravljao D. K., koji nije smio voziti jer je imao zabranu upravljanja motornim vozilima

Sedmogodišnji dječak umro je jučer u KBC-u Rebro, nakon što je na njega u Kozari putevima oko 15.20 sati naletio automobil VW Transporter.

Vozilom je upravljao D.K. (39), i to pijan, s čak 3,43 promila alkohola u krvi. Nesreća se dogodila, kako obavještava policija, u III. Kozari putu – 2. odvojak, kad je u desnom zavoju vozilo sisačkih registracija skrenulo ulijevo te prešlo u suprotni trak, gdje je stajao nesretni dječak...

Dijete je od udara palo na kolnik, a unatoč dolasku Hitne pomoći podleglo je ozljedama dva sata kasnije u KBC-u.

Malo dalje od mjesta tragedije vozača su zaustavili mještani i zadržali ga do dolaska policije. Ima otprije izrečenu zabranu upravljanja motornim vozilima.

Komentara 37

DR
Dreamliner
12:01 31.03.2014.

E u ovakvim slučajevima mi je iskreno žao što ne postoji smrtna kazna za takve pijane nitkove. Iskrena sućut familiji.

ZE
.zeitgeist.
12:08 31.03.2014.

Propisana kazna za vožnju u pijanom stanju mora biti takva da će preventivno djelovati na zaštitu pješaka, a ne da služi samo za kažnjavanje nakon što je netko ozlijeđen ili poginuo. Vožnja u pijanom stanju mora biti tretirana kao pokušajj ubojstva. Najviše ubiju pijani vozači, pa obiteljski nasilnici. Prvenstveno treba zaštititi moguće žrtve, a to je moguće samo ukoliko će zakoni biti takvi da se recidivistima onemoguči daljnje kršenje propisa i ugrožavanje tuđih života.

GO
gogs0302
12:07 31.03.2014.

Užas,ali sve dok su kod nas kazne za pijane i neodgovorne vozače minimalne ili nikakve do tad će biti takvih katastrofa. Pijani tajkun Mačešić prošao je na crveno i ubio mladića od 22 god. Uz pomoć brojnih odvjetnika,bogatstva sutkinja Pražetinaa ga je nagradila sa 2 god.zatvora, u kojem još uvijek nije , "loše mu je" i ima maloljetnu kćer,a te noći kad je lokao i ubio mladića nije brinuo o kćeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije