Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad će to ljeto

Rashlađuju se umakanjem nogu na Bundeku i Jarunu, ali i "jačaju" ten

19.05.2015., Zagreb - Velike vrucine izmamile su gradjane na jezero Jarun gdje su potrazili osvjezenje.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
20.05.2015.
u 10:15

Pravi početak kupališne sezone je od 1. lipnja

Kupališna sezona na otvorenom službeno će započeti 1. lipnja, kažu iz gradskog Ureda za sport, ali visoke temperature u gradu brojne su Zagrepčane već natjerale da olakšanje potraže uz vodu gdje ih uvijek, kažu, dočeka i lagani povjetarac koji boravak na gotovo 30 Celzijevih stupnjeva čini ugodnijim.

– Došli smo iz Münchena, tu imamo stan. Redovito dolazimo na Jarun. Već smo bili nekoliko puta ove godine. Kažu da je danas topla voda, ali se nismo kupali. Inače znamo otići i na Žumberak, a vikendom na more. Vozimo se dva kruga oko Jaruna pa ispružimo ručnike i sunčamo se – kažu Nada i Ivan Lipovac.

I dok bazeni čekaju, službeni početak sezone kako bi građane pustili da uživaju makar na umjetnim plažama, one pokraj Jaruna i Bundeka posjećene su već danima, a pojedinci ne oklijevaju od laganog ulaska u jezero, samo kako bi namočili noge.

– Volim dolaziti na Jarun i sunčati se, ali u odnosu na protekle godine, za ovo vrijeme nema puno kupača. Voda je pretopla danas – 24 stupnja tako da se ne mislim kupati, samo sunčati i družiti se s ostalima – rekla je Božica Petojević, umirovljenica. Trčanje, bicikliranje i igranje s frizbijem omiljene su zanimacije Zagrepčana na Jarunu. Na Bundeku je ipak malo mirnije i građani se sunčaju, čitaju u hladu, druže s djecom i igraju s psima. Uživaju, priznaju, kad u tjednu dobiju slobodan dan s posla.

– Prvi put sam ovdje ove godine, voda mi se ne čini podobna za kupanje, a i dosta je vjetrovito. Zato se samo sunčam, pripremam ten jer sljedeći vikend idem na more – rekla je Irena Katić, koja se na Bundek dovezla biciklom.

A ovih dana u vodu još ne misli ulaziti ni šestogodišnja Lota Jakubin, koja je na sunčanje i druženje došla s mamom.

– Vrijeme nam je super, ali nećemo se još kupati – rekla je djevojčica.

Inače, uoči početka kupališne sezone na Jarunu će se u subotu na pokaznoj vježbi postrojiti Spasilačka služba grada Zagreba, uz svojih 10 godina postojanja.

Komentara 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
12:22 20.05.2015.

I na Bundeku, također ;)

Avatar Neobavezno
Neobavezno
11:21 20.05.2015.

A i u tom jarunu svake godine sve manje vode......................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije