Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava u Maksimiru:

Politiziranje zabranjeno, svira Boris Novković

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
01.05.2014.
u 08:18

Tek od 15 sati građani će moći ponijeti porciju graha kući

Sve je spremno za proslavu međunarodnog praznika rada u Maksimiru – program počinje u 11 sati, dijelit će se 55 tisuća porcija graha po tradicionalnom receptu na 25 štandova.

– Do 15 sati grah će se dijeliti u porcijama, a tek tada sugrađani će moći ponijeti jelo kući. Izuzetak su osobe s invaliditetom. Pozivam sve da dođu u što većem broju i nadam se da neće biti kiše. Ove godine neće biti politike u mojoj butigi pa apeliram da se ostali suzdrže od govorancija, neka dođu na proslavu i grah – rekao je gradonačelnik Milan Bandić koji će Zagrepčanima ovo tradicionalno jelo dijeliti zajedno sa svim pročelnicima, upravom Holdinga i direktorima poduzeća i podružnica.

– Oni koji nemaju povijesnih razloga da ne budu u Maksimiru, moraju doći. Oni koji ne dođu, moraju poslati zamjenike – rekao je Bandić. Za pripremu prazničkog ručka utrošit će se pet tona graha, četiri tone kobasica, 1800 kilograma dimljene vratine i oko 1400 kilograma pancete.

– Kuhanje graha počinje večer prije i priprema ga 24 radnika. Čišćenje graha i namakanje je počelo nekoliko dana prije – rekao je Alen Župan, ravnatelj ustanove Dobri dom koja brine o pripremi i organizaciji dopreme jela do Maksimira. Na nekoliko punktova volonteri će dijeliti vodu, a o zdravlju Zagrepčana brinut će tri tima hitne pomoći.

Tijekom dana održat će se program kod glavne pozornice – nastupi dječjih zborova i kulturnih društava, koncert Borisa Novkovića, a gradonačelnik Milan Bandić dijelit će karanfile. Velika pozornica od 12 sati rezervirana je za najmlađe, od cjelodnevnih radionica slikanja, slaganja mozaika, predstava za djecu i nastupa zborova. Prosvjedni radnički marš u organizaciji sindikata počinje u 9 sati na Radničkoj cesti, koja je nekoć bila simbol tvornica. Zapalit će 300 lampaša u spomen na bivše radnike.

>> Hrvatska danas - Sretni su jer rade bilo što

Komentara 29

Avatar Melankolija
Melankolija
08:27 01.05.2014.

Svim radnicima hrvatske zelim sretan praznik rada.

CV
crna vrana
10:01 01.05.2014.

Svim Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim državljanima čestitam Bljesak -19. obljetnicu oslobođenja zapadne Slavonije od srpske okupacije .

SI
sinjemore
10:33 01.05.2014.

Pozdrav Zagrebu iz Austrije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije