Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurd

Preko noći prenamijenili parkirališno mjesto od “običnog” u invalidsko, pa vlasnika kaznili

Foto: Facebook
1/4
03.06.2016.
u 12:00

Andriju Gnezdu susjed je upozorio da mu je po auto došao pauk. On nije niti znao da je parkirao na novom mjestu za invalide, koje je nastalo doslovno preko noći

Parkirao je uredno na parkira-lišno mjesto u trećoj zoni, otišao spavati, a ujutro se probudio s prometnim prekršajem. Ne svojom krivnjom, jer su oko njego-va automobila iscrtali žute crte i stavili znak na kojem stoji kako je mjesto rezervirano za osobe s invaliditetom.

– Po moj je automobil došao pauk jer je netko prijavio pogrešno parkiranje. Da susjed nije došao po mene, odvezli bi mi auto – objasnio je Andrija Gnezda te dodao kako su mu “dečki na terenu” rekli kako i sami vide da je mjesto novo, a na znaku piše da su četiri invalidska mjesta, a ne pet.

Ipak, 250 kuna kazne naplatili su mu jer “oni su iz Zagrebparkiga, dok parkirališta iscrtavaju Zagrebačke ceste i oni tu ne mogu ništa”. Da je tako, potvrdila je i Gordana Čupić iz Zagrebparkinga, koja je objasnila da njihovi djelatnici na teren izlaze na nalog prometnih ili komunalnih redara.

– Po taj automobil izašli smo na nalog, kao što i uvijek radimo. Kad je mjesto bilo iscrtano, to ne možemo znati – objasnila je G. Čupić, dok su iz Zagrebačkih cesta rekli kako o prenamjeni par-kirališnih mjesta odlučuje Grad.

– Signalizaciji je ovo bio drugi put da obilazi lokaciju kako bi provela rješenje, no kao i prvi put, parkirališno mjesto nije bilo slobodno. Moramo napomenuti da u nekim slučajevima automobili znaju biti parkirani tjednima a da se ne po-maknu – objasnili su iscrtavanje iz Zagrebačkih cesta. 

Komentara 9

MO
morlak
14:14 03.06.2016.

Izgleda da je na tržištu puno jeftinija žuta od bijele boje. Invalidska se mjesta iscrtavaju na mjestima gdje su bili desetci "običnih" mjesta, a da se pri tom ona "obična" ne obnavljaju i ne može se odrediti gdje točno parkirati. Tako se gubi i desetak posto parkirnog prostora radi lošeg položaja parkiranih automobila. Kad se usred toga nacrta i "žuto" mjesto kaos postaje još veći. Dakle ne diskriminirajte "normalne" u odnosu na invalide i barem budite fer da kad već radite "žuta" mjesta obnovite i bijela (koja godinama nisu bojana).

DU
Deleted user
14:54 03.06.2016.

Ja samo pjevam, ja samo sviram, ja nemam razloga da se nerviram......Ne vidim, ne čujem, ne govorim......ne bi se štel mešati....nemam pojma...nikad vidli ni čuli....i tako omogućujemo nemoralnim i bahatim stvorovima da rade što hoće, kako hoće i gdje hoće

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:42 03.06.2016.

Ništa novog u Bandopolisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije