Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Bandić:

'Potukao sam HDZ i SDP - moja nezavisna lista to može ponoviti'

Milan Bandić
09.06.2014.
u 23:48

-Planiram na širokoj platformi okupiti ljude koji su nešto napravili. Ujediniti struku, kompetenciju i zajedništvu. To će biti stranka, pokret, bit će to iznenađenje - najavio je zagrebački gradonačelnik u talk showu Romana Bolkovića "2u9"

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostovao je u talk-showu "2u9" Romana Bolkovića na Jabuka TV-u, gdje je otkrio strategiju skorašnjeg iskoraka na nacionalnu političku scenu. Najavio je niz novih velikih građevinskih projekata u Zagrebu.

- Grad Zagreb će participirati u izgradnji Zračne luke, a gradit će se i Kongresni centar. Tri su kapitalna projekta u Gradu Zagrebu: Zagreb na Savi, koji vrijedi dvije milijarde eura. Druga stvar je regulacija prometa, produžit ćemo tramvaj do Zračne luke. Za godinu i pol dana će Hrvatske ceste spojiti svoj dio ceste do zračne luke, pa će se moći stići do centra grada za 20 minuta. Treći projekt je Metro, prokopat ćemo prvih stotinu metara metroa na Jelačić placu, a onda ćemo prokopati metro Mihaljevac - Zračna luka i Črnomerec-Dubrava. Cilj nam je u idućih 7-8 godina srediti sve fasade u gradu Zagrebu, počevši sa Gornjim gradom, najavio je Bandić.

Na pitanje urednika i voditelja Romana Bolkovića, kako je moguće da se nije vidio sa premijerom Milanovićem već dvije i pol godine, Bandić je odgovorio:
- Za dogovor trebaju dvojica. Mi smo otvoreni za suradnju, koju smo započeli sa prvim potpredsjednikom Čačićem. Sujete premijera i gradonačelnika moraju biti manje od interesa građana Hrvatske i Zagreba. Krenuli smo dobro i u suradnju sa Linićem...

Upitan o političkim ambicijama na području Hrvatske, Bandić je odgovorio:
- U Zagrebu sam sa neovisnom listom dobio više nego HDZ i SDP zajedno. Ne zato što sam to ja, već zato što smo stavili na listu ljude od imena i karijere. Ne samo što mislim, nego sam uvjeren da se uspjeh moje nezavisne liste može ponoviti na izborima u cijeloj Hrvatskoj. Pogotovo nakon događanja u SDP-u od subote, za koje mislim da ih najbolje razumijem jer sam proveo 19 najljepših godina u toj stranci. Planiram na širokoj platformi okupiti ljude koji su nešto napravili. Ujediniti struku, kompetenciju i zajedništvu. To će biti stranka, pokret, bit će to iznenađenje - rekao je Milan Bandić, i dodao:

- Razgovarao sam sa svojim prijateljima u HDZ-u, a oni kažu - daj bog da SDP pukne na pola, a da Milanović ostane predsjednik SDP. Slično je u SDP, oni žele samo da Karamarko ostane predsjednik HDZ. Nemam ni vremena ni volje gledati rasprave u Hrvatskom Saboru, jer su one ispod razine očekivanja hrvatskog čovjeka. Ponudit ćemo Hrvatskoj naš model upravljanja, isproban u Zagrebu koji je zapravo 40% Hrvatske.

U posljednjem dijelu emisije, Bolković i Bandić su razgovarali o perspektivama Zagreba u EU:
- Lijepo je biti u Bruxellesu i govoriti maternjim jezikom, kao gradonačelnik jedne od europskih metropola. Osim za sanaciju otpada, dobit ćemo novac iz Europe i za izgradnju infrastrukture te obnovljivih izvora energije. Sposobni smo pripremiti projekte i povući novac iz EU - uvjeren je Bandić.

>>Bandić želi proširiti naplatu na cijeli grad! Pogledajte kartu
 

Komentara 18

GO
goricaV
09:17 10.06.2014.

Sve pet gradonačelniče, treba biti ambiciozan, samo pazite da se ne poskliznete kao gradonačelnici Ljubljane (Janković) i Beograda (Đilas) koji su htjeli biti neki faktor van svojih gradova, ali nije išlo. Bolje vam je gradonačelniče da se fokusirate na ove projekte koje najavljujete jer tako ustvari i najviše pomažete prije svega Zagrebu, a onda i Hrvatskoj kojoj je potreban rast BDP-a. Budimpešta i još neki EU gradovi su svoje linije metroa financirali iz EU fondova, pretpostavljam da je to plan i Zagreba, i to je u redu, samo me živcira što nema više detalja o tom velikom projektu. Akademik i arhitekt Kincl je radio prije par godina na studiji o metrou u Zagrebu, da li je projekt metroa na tragu njegove studije? Zanimam me finacijska konstrukcija, izvori financiranja, rokovi izgradnje i za kraj kakva je uloga hrvatskih željeznica i države u cijeloj ovoj priči?

TR
Trnjanec
08:17 10.06.2014.

Ako u centru Zagreba u idućih godinu dana bude obnovljeno 100 fasada (to je svega 1%), pojel bum klobuk.

VV
Vrazje Vjestice
08:20 10.06.2014.

ovaj lik pod hitno treba na psihijatrijski pregled. uostalom,kao i svi političari. trebalo bi im uvesti obvezno psihijatrijsko testiranje prije nego dođu na funkciju,mnogi bi popadali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije