Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vapaj

'Pomozite, za 10 dana isključit će mi struju, vodu i plin'

06.03.2015., Zagreb - Markica Andricic boluje od celebralne paralize. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Borna Filic/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
10.03.2015.
u 09:30

Fina joj je odbila oprost dugova jer je dignula kredit u banci za liječenje sina, a zbog liječenja se i zadužila jer mu kupuje lijekove

Čim smo ušli kroz vrata, pokazala nam je namještaj u dnevnoj sobi koji prodaje kako bi obitelj mogla preživjeti.

Ima troje djece. Socijalna radnica joj je, kaže, jednom prilikom rekla da bi joj najlakše bilo smjestiti sina u dom. Ali, Anđelka Keleković za to nije htjela ni čuti. Iako njezin sin Markica (32) boluje od cerebralne paralize, zbog koje je prikovan za krevet i treba njegu 24 sata na dan, ova hrabra samohrana majka koja ima još dvije kćeri, od 20 i 11 godina, ne može ni pomisliti da se obitelj razdvoji. No, trenutačna financijska situacija dovela ih je do ruba egzistencije. Anđelka se zadužila kako bi sina mogla voditi na liječenje. Mjesečno prima nešto manje od 4000 kuna od sinove invalidnine i kao majka njegovateljica, a dugovanje za režije nagomilalo joj se do gotovo 20 tisuća kuna.

– Prijeti nam isključenje struje, plina, vode i to već 20. ožujka. A moj sin leži na posebnom madracu koji je stalno priključen na struju i vibrira da se ne bi stvarale rane zbog bolesti. Izgubljena sam. Ne znam što napraviti – zavapila je samohrana majka koja više od godinu dana živi u stanu u Sopnici Jelkovec koji je na korištenje dobila od Grada. Markica ima i cistostomu, odnosno urinski kateter pa mu često mora mijenjati vrećice u koje vrši nuždu. Osim toga, kupuje mu lijekove i posebne kreme. Anđelka moli za bilo kakvu pomoć kako bi mogla platiti režije jer joj je najvažnije da im ne isključe struju.

– Fina mi je odbila oprost dugova jer sam dizala kredit u banci. A kredit sam dignula samo kako bih sinu platila liječenje – objasnila je Anđelka Keleković te dodaje da bi htjela organizirati i humanitarnu akciju kako bi mogla odvesti sina na operaciju u Linz, a broj računa je HR1023600003237802475 u Zagrebačkoj banci na ime Markica Andričić.

Fina joj je odbila oprost dugova jer je dignula kredit u banci za liječenje sina, a zbog liječenja se i zadužila jer mu kupuje lijekove

Komentara 17

MI
miso
10:08 10.03.2015.

Ma, sve ovo nema više smisla! Hrvatska treba hitno sve revidirati. Sve.

Avatar emeritus
emeritus
11:57 10.03.2015.

Ne znam što bi rekla,ali isto tako znam da ima toliko teških slučajeva,ali zbog dostojanstva ne žele u javnost

OB
ObrenM
10:02 10.03.2015.

Lopovi bez srca.Lazna sucut za ljude pod ovrhom.Od cetrdesedesetak tisuca onih,koji imaju na to pravo rijeseno je oko 2600 predmeta i to onih za koje se zna da ne mogu biti ovrseni.Podbuhla od alkohola i obilno popunjena neznanjem bez imaloo sucuti okrece glavu od potrebitih.Kada ova patnica iz clanka dobije neku pomoc od dobrih ljudi,nebi me cudilo,da joj ovi lopovi dio odnesu,kako se permanentno dogadja kod sakupljenje pomoci za tesko bolesnu djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije