Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revna gradska služba

Šef prometnih redara parkirao u pješačkoj zoni, radnik mu pozvao pauka

Dragun
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.11.2016.
u 14:32

Dragun je službenu Opel Astru parkirao u pješačkoj zoni u Tomićevoj, odmah uz uspinjaču, te otišao svojim poslom

Čelnik prometnih i komunalnih redara Juroslav Dragun u subotu oko 13.30 sati u Tomićevoj je ulici ostao bez službenog vozila. Kada se vratio, neugodno se iznenadio shvativši da su mu nepropisno parkirano vozilo digli upravo “njegovi” ljudi.

“Ubrali” barem 14 milijuna

Kako doznajemo, Dragun je službenu Opel Astru parkirao u pješačkoj zoni u Tomićevoj, odmah uz uspinjaču, te otišao svojim poslom. Parkiran automobil ubrzo je uočio prometni redar koji je pozvao pauka.

– Vozilo je odvezeno na deponij jer je bilo parkirano nepropisno u pješačkoj zoni – kazali su nam neslužbeno u gradskoj upravi. Dodali su da vozilo ima dozvolu za prometovanje po pješačkoj zoni, no ne i za parkiranje. Kao dokaz postoji i fotografija u prometnom redarstvu, no nju može dobiti samo policija ili vlasnik vozila, u ovom slučaju Grad.

Čelnik redara, od kojeg se najmanje očekuje da napravi prekršaj za koji svakodnevno kažnjava sugrađane, slučaj, usprkos nekoliko poziva i poruka, jučer nije htio komentirati, a prema gradskoj odluci, kazna za parkiranje u pješačkoj zoni je 300 kuna, uz što ide i cijena odvoza paukom od 500 kuna, pa bi Dragun u gradsku blagajnu trebao uplatiti 800 kuna.

Zanimljivo je i da je gradonačelnik Milan Bandić prije pola godine donio odluku da se sve kazne za prometne prekršaje koje njegovi službenici “zarade” vozeći službena vozila, a ne priznaju i ne plate sami, naplate s plaće, što ranije nije bio slučaj, već se plaćalo iz gradskog budžeta.

– Ako je i pogriješio, volio bih da prizna i da pokaže račun da je platio kaznu, a da je nije sam sebi prekrižio i bacio je u koš za smeće – kazao nam je stanar Tomićeve, dodavši da oni nemaju pravo parkirati u ulici, već moraju pješačiti do automobila i po 300, 400 metara ulicama Donjeg grada.

Redari su ove godine ispisali čak 46.343 prometne kazne, na kojima je naplaćeno najmanje 14 milijuna kuna, računamo li minimalnu kaznu od 300 kuna po prekršaju.

Utjeruju dug i za ZET

Na 47 tisuća kazni za nepropisno parkirana vozila na javnim i zelenim površinama dolazi manje od 1000 svih drugih zapisanih prekršaja. Broju prometnih kazni može konkurirati jedino 28.000 kazni za vožnju bez karte u ZET-ovim vozilima koje već godinu dana utjeruje gradsko redarstvo.

Foto: Grafika: Kristina Franić

Komentara 11

Avatar Vucibatina
Vucibatina
15:04 25.11.2016.

Digao auto dobio otkaz ?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
22:03 25.11.2016.

Hm, grad je prepun šerifa koji pišu pravila koja za njih ne vrijede.

TH
than
21:29 25.11.2016.

A bas je mislio da je nedodirljiv, ako je sef... Eto ti ga sada... Da se kladimo da ce radnik na kraju nastradati, a ovome nece biti nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije