Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natjecanje

Omiljeni konobari: Brzi smo i nasmijani, a gosti to najviše vole i cijene

03.10.2014., Zagreb - Dario Ivankovic, Dragan Curic i Sandro Toplek, tri konobara koji se natjecu za titulu najboljeg zagrebackog konobara.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
07.10.2014.
u 14:45

U tijeku je izbor za najboljeg gradskog konobara, a trenutačno vode kolege iz "Team Cluba" Bar League. Glasovati se može na internetskoj stranici

Jedini sam Dalmatinac u klubu. Mislim da je to tajna moga uspjeha – u šali je istaknuo Dario Ivanković, trenutačno najbolji konobar u Zagrebu.

Na listi najboljih su, tik uz njega, dva mu dobro poznata imena. Drugo i treće mjesto zauzeli su konobari Dragan Ćurić i Sandro Toplek. Sva su trojica, naime, kolege iz smjene i rade u "Team Clubu" u Kačićevoj ulici.

Rade dobru kavu

Riječ je o natjecanju Bar League za najdraži bar, konobara ili konobaricu u gradu. Posjetitelji tako odlučuju tko se najviše ističe ponudom i pristupom gostima. Popis lokala koji sudjeluju može se pronaći na internetskim stranicama natjecanja Bar League na kojima se može i glasovati. Spomenuti trojac uvjeren je u pobjedu.

– Mi smo vam brzi i uvijek nasmijani. Gosti to prepoznaju i cijene – objasnio je vodeći Dario koji u "Team Clubu" radi nešto više od godinu dana.

Gosti su im, većinom, studenti iz obližnjih fakulteta, pa je komunikacija, kažu, uvijek vesela i opuštena.

– Meni su oni najbolji. Rade dobru kavu, s njima se mogu našaliti, pa u takvoj atmosferi nikad niste usamljeni, čak i ako sami dođete na kavu ili nekoga dugo čekate – istaknula je Magdalena, studentica arhitekture.

Bilo da kuhaju jutarnju kavu ili prave večernji koktel, gosti su, dodaju, uvijek zadovoljni.

– Tu sam već šest godina, otkad se klub otvorio, i od početka smo pristupačni prema gostima kako bi se oni osjećali ugodno – kaže drugoplasirani Dragan Ćurić, dok treći Sandro Toplek dodaje kako se trude svakom gostu pristupiti sa smiješkom jer je bitno sagledati stvari iz kože drugoga, u ovom slučaju gosta.

– Ne volim ni ja kada mi negdje dođe iznervirani konobar na čijem se licu vidi da bi najradije bio negdje drugdje. Zato se trudim biti nasmijan čak i kada nisam raspoložen – kaže Toplek.

Prijateljski odnos

– Naravno da ima i zahtjevnih gostiju, nije svima jednako dobar dan i raspoloženje, ali nismo nikada imali nekih većih problema od običnog naguravanja za velike gužve tijekom noćnog provoda – kaže tim iz kluba.

Većinu gostiju koji dolaze u klub poznaju, pa imaju, kažu, čak i prijateljski odnos.

– To je ključ svega. Želimo ovaj posao raditi najbolje što možemo, pa onda i uživati u tome. Nije nam do slave, ali drago nam je što je ovo natjecanje pokazalo da gosti vole naš klub i da im se sviđa naša usluga – rekao je Ivanković i zahvalio se glasačima.

Natjecanje traje do 7. studenoga, tako da se ljestvica najboljih može još potpuno promijeniti. Bar League pehar lani je osvojio konobar Duško Krtinić iz "Leggiero bara" u Avenue Mallu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije