Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačna odluka

Odustalo se od nižih cijena karata ZET-a, nema novca u proračunu

22.12.2011., Zagreb - Iz Zagrebackog elektricnog tramvaja a djacki pokaz 175kn, te bi se ukinulo placanje karte SMS-om.   Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
19.11.2014.
u 18:37

Dogradonačelnica je rekla da će Zagreb ostati bez 500 do 600 milijuna kuna izmjenama Zakona o porezu na dohodak, tvrdeći da je to i razlog zašto cijene prijevoza neće biti niže, iako je tako bio obećavao gradonačelnik Bandić

Iako se o jeftinijem javnom prijevozu govori već mjesecima, od obećanja koje je nekoliko puta dao gradonačelnik Milan Bandić neće biti ništa. Potvrdila je to jučer njegova zamjenica Sandra Švaljek koja je u razgovoru za Radio Sljeme rekla kako za takvo što u proračunu za iduću godinu jednostavno nema novca.

– Izmjenama Zakona o porezu na dohodak Zagreb gubi 500 do 600 milijuna kuna prihoda – opravdala je Sandra Švaljek razlog zbog kojeg cijene neće biti niže.

Iako je gradonačelnik Bandić nekoliko puta kazao da je Zagrebačkom holdingu naloženo da osmisli novi cjenik prijevoza tramvajima i autobusima, što se trebalo dogoditi još u kolovozu, s konkretnim prijedlozima koliko bi to pojeftinjenje bilo nije se izlazilo.

– Ne mogu komentirati izjavu dogradonačelnice – kratko je rekao glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Posljednje sniženje cijena javnog prijevoza bilo je u listopadu 2013. godine, no ono se ticalo samo pojedinačnih karata.

Umjesto prijašnjih 15 kuna za kartu kupljenu u vozilu ili 12 kuna za kartu kupljenu na kioscima, cijena pojedinačnih karata snižena je na deset kuna, a cijene mjesečnih, godišnjih i studentskih pokaza ostale su iste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije