Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bilo je i vrijeme

Novo: Kartu za autobus kupite online, podignite na kolodvoru

Autobusni kolodvor
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
19.03.2014.
u 07:59

Osim izbjegavanja čekanja u redovima, putnici mogu provjeriti i kakvu cijenu nudi pojedini prijevoznik i koliki su popusti

Autobusni kolodvor Zagreb je nakon više godina korisnicima ponudio novu uslugu. Riječ je o mogućnošću kupnje autobusnih karata za područje Hrvatske i inozemstva preko interneta, no zasad samo vlasnicima Maestro i MasterCard kartica.

– Korisnik u procesu kupnje može odabrati i mjesto odnosno broj sjedala, a kupljenu kartu preuzima na blagajni kolodvora najkasnije 30 minuta prije polaska i bez čekanja – kazali su u tvrtki Autobusni kolodvor.

Kupnja internetom odvija se preko aplikacije Polasci-odlasci koja se nalazi na stranicama tvrtke www.akz.hr, a potrebno je unijeti željeno odredište i datum putovanja, nakon čega se pokazuju svi polasci autobusa taj dan prema tome mjestu.

Ta moderna usluga zasigurno dobro dođe i ostalim putnicima koji nužno ne koriste i uslugu kupnje preko interneta. Naime, unosom datuma putovanja i odredišta, pokazuje se lista svih autoprijevoznika, ali i njihova cijena karata pa si putnici već na temelju toga mogu odabrati najpovoljniju vožnju. Osim pojedinačne karte pokazuju se i cijene s popustima za studente, djecu do 12 godina i umirovljenike, kao i cijena povratne vožnje.

>>Umjesto kartonskih pokaza, na vlak i s pametnim karticama

Komentara 7

MA
Matija Antun Relkovic
08:46 19.03.2014.

Mozda zvuci nevjerojatno u 2014. godini za glavni grad jedne drzave koja je clanica EU, no, kupujete li kartu na tom istom autobusnom kolodvoru, niste u mogucnosti platiti karticom - debitnom, charge ili kreditnom - ma niti jednom od njih. Treba delat, ne?

LI
lilijana
13:48 19.03.2014.

Još je kolodvor u Zagrebu dobar kad ga usporediš sa ostalim gradovima. Barem na internetu vidiš kad vozi koji autobus. Npr. u Zadru duže vrijeme nije postojao ni telefon na koji bi dobio informacije (radovi na telefonskoj infrastrukturi haha).

DU
Deleted user
16:11 19.03.2014.

hmmm prije par godina su vec imali internetsku prodaju koja je nedugo zatim ukinuta. ovo sada mi nema bas smisla jer karta se mora kupiti najkasnije 24 sata prije voznje i podici 30 min prije voznje na salteru. zasto?? pogledajte kako autotrans ima rijesenu internetsku kupovinu, kupis kartu bilo kad i isprintas ju doma na kompjuteru. netrebas dolaziti i gubiti vrijeme na salteru i ne placas rezervaciju i kolodvorsku uslugu koju vam u slucaju poslovanja sa zagrebackim kolodvorom uredno naplate. a da ne govorim da na stranicama kolodvora ne prikazuju sve moguce popuste na koje ljudi imaju pravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije