Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Civilna zaštita

Novi kontejneri za spašavanje ljudi iz ruševina

Ured za hitne situacije
Pixsell
11.12.2014.
u 08:00

Tri kontejnera i prikolica bit će na rubovima grada na raspolaganju vatrogascima, Crvenom križu i Gorskoj službi spašavanja

Dva specijalna kontejnera za prijevoz i smještaj opreme i prikolica nabavljeni su za Specijalističku postrojbu civilne zaštite u slučaju spašavanja iz ruševina. Nova oprema tako će biti na raspolaganju vatrogascima, Gorskoj službi spašavanja i Crvenom križu, a bit će raspoređena na rubnim dijelovima grada.

– U slučaju potrebe moguće ih je prevesti ili helikopterima ili kamionima na područja na kojima se za njima pokaže potreba– objasnio je Pavle Kalinić, pročelnik gradskog ureda za upravljanje u Hitnim situacijama. Osim za spašavanje iz ruševina nova oprema koristit će se i za spašavanje u teškim prometnim nesrećama ili spašavanju zatrpanih osoba iz prokopa ili klizišta.

Uz već pristiglu opremu specijalističkoj postrojbi za izvlačenje iz vode na raspolaganju će biti i dva nova čamca koja tek trebaju biti isporučena. Kako je najavio pročelnik Kalinić građani će uz račune ovih dana dobiti i letak s obavijesti ureda za spašavanje.

Cvrtila, Ostojić i Kalinić davat će Bandiću savjete o sigurnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije