Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
važna prometnica

Napokon otvorena velikogorička istočna obilaznica

velikogorička obilaznica
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
07.11.2013.
u 19:00

Duga je pet kilometara, a u svakom smjeru ima po dva prometna traka

Čim je večeras oko 18 sati nakon više od četiri godine za promet otvorena istočna velikogorička obilaznica, njome su ubrzo prema Zagrebu pojurili brojni Velikogoričani te ostali koji idu u istočni dio Zagreba. Prometnicom se zaobilazi spora vožnja kroz centar Gorice i to s istočne strane Zračne luke a njom se znatno skraćuje i udaljenost do Zagreba. Duga je pet kilometara, u svakom smjeru ima po dva prometna traka, a preko čvora Kosnica gdje se sječe sa zagrebačkom obilaznicom spaja se na Domovinski most i Radničku cestu.

- Vozio sam se novom prometnicom s biciklom prije nego je puštena u promet i do Zagreba mi treba pola sata što znači da se s automobilom stiže znatno brže – kazao je Željko Lukić kojeg smo zatekli na početku obilaznice u Gorici. Smatra kako će ona ubrzo postati izuzetno važna i opterećena pa mu je žao što umjesto semafora križanja nisu uređena kao kružni tokovi.

Na nekoliko mjesta uređena su i autobusna stajališta, a gradonačelnik Gorice Dražen Barišić najavio je da će ovih dana razgovarati sa zagrebačkim gradonačelnikom da se tom trasom uvode i autobusna linije koja bi spajala centar grada i Kvaternikov trg. Vrijednost investicije je 107 milijuna kuna.

>> Velikogorička obilaznica otvara se u četvrtak u 18 sati

Komentara 2

IN
informbiro
09:55 08.11.2013.

drago bit će da si bio jako jako pijan

DR
drago12
20:00 07.11.2013.

Koja laž danas sam dva puta išao da vidim i nije otvorena cesta. Strašno a u dnevnicima prikazuju da je otvorena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije