Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprešić

Nakon gradnje južne obilaznice slijedi i novi trgovački centar

Prometna guzva prema moru
12.03.2015.
u 08:00

Procvat graditeljstva - istočno od Jurmanove ulice planira se nova trgovačko-poslovna zona

Najave koje su se godinama slušale od vlasti u Zaprešiću o tomu koliko će za razvoj grada značiti izgradnja južne obilaznice počele su dobivati i konkretne rezultate. Naime, na dosadašnjoj zapuštenoj lokaciji od 1,8 hektara koja se nalazi sjeverno od južne obilaznice i istočno od Jurmanove ulice planira se nova trgovačko-poslovna zona na kojoj bi ubrzo mogla krenuti gradnja i trgovačkog centra.

- Izrađen je prijedlog urbanističkog plana uređenja i trenutno se provodi javna rasprava kako bi prikupili mišljenje građana i struke - kazali su iz Grada Zaprešića. Pojasnili su da je riječ o neizgrađenom građevinskom području gospodarske namjene i da je Generalnim urbanističkim planom Zaprešića određena obaveza izrade urbanističkog plana uređenja kako bi se detaljnije propisale odredbe za gradnju i korištenje prostora što je i učinjeno.

U urbanističkom planu tako je definirana gradnje poslovnih i trgovačkih objekata, benzinske postaje, praonice vozila, ugostiteljskih prostora poput kavane, restorana, te 'drive-in' ili 'drive-through' restoran brze prehrane...

- Priprema se i rekonstrukcija Jurmanove ulice kao jedne od glavnijih gradskih ulica koja će biti povezana s Ulicom Maršala Tita, te gradi južna obilaznica koje će preuzeti funkciju državne ceste - istaknuli su iz Grada. Dodali su da se vodi računa i o zelenilu za koje će se morati rezervirati najmanje 20 posto površine građevne čestice. Tako je se uz Jurmanovu ulicu, u pojasu širine oko 2,5 m obvezna sadnja visokog i niskog zelenila, a prema susjednim građevnim česticama obvezna je sadnja živice visine oko 1,5 metar. 

Vožnja cestom sa četiri traka prema Sloveniji od kraja 2016.

Komentara 8

TH
thekurcula
08:25 12.03.2015.

Jel nema već sad previše tih trgovačkih centara? Nisam bio duže vreme u Zagrebu ali vam mogu svedočiti šta su uradili ti trgovački centri u Osijeku. U prvom trenutku, dok je početkom 2000-ih godina velika novčana masa, u vidu nepovoljnih kredita, zapljusnula Hrvatsku, i narod podobijao plastične kartice za neograničenu kupovinu, tržni centri na periferiji grada odvukli su sav društveni život iz grada! Baš tako! Društveni život, koji se i tako srozao na šopen, još je i dodatno ubijen odvlačenjem sa gradskih ulica. A onda kad je trebalo početi kredite vraćati, i kad se pokazalo koliko u stvari vredi hrvatska privreda (a ne vredi skoro ništa!), ostaju i ti trgovački centri avetinjski prazni i narod se ponovo viđa na gradskim ulicama, ali sad više kao aveti a ne ljudi, jer ne samo da nema više društvenog života, sad nema više para ni za preživljanje! I sad čitamo da se planiraju novi trgovački centri. Kome?

TO
tovaravot
08:36 12.03.2015.

vani u normalnim drzavama u poslovnim zonama se otvaraju tvornice, hale, proizvodnja, firme.. a ne shopping centri..

NT
nije_to_samobor
08:21 12.03.2015.

Super. Baš nam fali još jedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije