Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 3 i pol mjeseca

Mesnička otvorena za promet, dio građana buni se zbog bljeskalica

Otvorenje Mesničke ulice
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/11
03.10.2014.
u 23:37

Ulica je obnovljena na način da su kolnik i nogostup u istoj ravnini, a brzina vožnje smanjena je na 30 na sat

Nakon tri i pol mjeseca radova večeras je za promet puštena obnovljena Mesnička ulica. Gradonačelnik Milan Bandić po svom običaju ulicom je prošetao i zadovoljno kazao kako je presloženo 200 tisuća kocki teških tri milijuna kilograma i raspoređenih duž 7800 kvadrata ulice.

- Radilo se i subotom i nedjeljom bez prestanka. Popeglali smo Mesničku, Staru Vlašku, Cesarčevu, ranije i Tkalčićevu pa iduće godine niz završavamo uređenjem Radićeve – kazao je Bandić. Dodao je kako je svakih 15 metara duž Mesničke postavljen solarni katadiopter koji će noću vozače upozoravati na granicu između kolnika i nogostupa jer su u istoj razini. Upravo to zasmetalo je 10 građana od kojih je nekoliko stanara Mesničke.

- Nema ovdje vanzemaljaca. Što je ovo, božićno drvce ili Betlehem – samo je dio dovikivanja nezadovoljnih koji su gradonačelnika prebacili što stanare nije pitao za mišljenje. -  Moderne diode ne idu na staru ulicu. Ako su ih već željeli staviti trebale su biti gušće i da svijetle konstantno, a ne da trepere i iritiraju – kazao je Zoran Zafirović koji u Mesničkoj stanuje već 50 godina. Gradonačelnik je kazao da je riječ o pojedinačnom nezadovoljstvu te dodao da će lampice maknuti ukoliko dobije suvisle potpise 'barem pet stanara'.

Prometni stručnjaci kazali su pak da se takva svjetla postavljaju svuda po Europi te dodali da je Mesnička sada u zoni ograničenja brzine na 30 kilometara na sat što će kontrolirati policija. Uređenje Mesničke koštalo je 10 milijuna kuna.

>> I nedjeljom su radili da bi ulicu prije dovršili

>> Za sigurnost vozača i pješaka postavljaju ležeće žmigavce

Komentara 42

GO
goricaV
02:02 04.10.2014.

Odlično izgleda Mesnička!

TV
tvrtko3
09:58 04.10.2014.

Odreknite se i el. rasvjete u satnovima i ona ne spada u ove "starine" jer su te "starine" puno prije izgrađene nego što je Tesla "skužio" izmjeničnu struju. Smješno.

GO
goricaV
02:03 04.10.2014.

Najbolje da se niš ne dela po gradu, pa ne bi bilo ni guđala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije