Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30-ak navijača

Masovna tučnjava BBB-a i Torcide u centru Zagreba, 11 privedenih

Navijači
Foto: Ilustracija/ Tino Juric/PIXSELL
18.03.2014.
u 13:15

Sve je krenulo kada su ispred pošte na Glavnom kolodvoru navijači zapalili bengalke, nakon čega su otrčali na Tomislavac gdje su se počeli tući

Glasno skandiranje, paljenje bengalki i tridesetak, uglavnom mlađih navijača Bad Blue Boysa i Torcide plijenili su pažnju prolaznika i putnika na zagrebačkom Glavnom kolodvoru u ponedjeljak oko 21.30 sati. U to vrijeme pripadnici Torcide vraćali su se iz Osijeka s utakmice Osijek – Hajduk, a na kolodvoru su trebali presjesti na vlak za Split. Tada ih je mala skupina BBB-ovaca presrela te ih krenula vrijeđati i prijetiti im.

Sve to događalo se pred Hrvatskom poštom na Glavnom kolodvoru, a zatim su oni najuzavrelijih glava, međusobno se časteći psovkama i prijetnjama krenuli na Trg kralja Tomislava, gdje su u međusobnoj tučnjavi trebali odmjeriti snage. Naguravanje na Tomislavcu potrajalo je manje od minute, ali prije nego je sukob eskalirao svih tridesetak pripadnika navijačkih skupina razbježalo se u svim smjerovima.

Na panični bijeg odlučili su se kada su vidjeli kako je na poznati zagrebački trg počelo pristizati najprije nekoliko, a zatim sve više i više policajaca. U idućih nekoliko minuta po okolnim uličicama trajala je potraga za odbjeglim huliganima, a od njih tridesetak, koliko ih je sudjelovalo u tučnjavi, policija je privela njih jedanaestero.

U lociranju i otkrivanju identiteta ostalih sudionika svakako će pomoći i snimke nadzornih kamera s Hrvatske pošte koje su dijelom zabilježile tučnjavu. Iako kriminalističko istraživanje još traje, neslužbeno se doznaje da će protiv privedenih biti podnesene prekršajne, ali i kaznene prijave.

>>Boysi s istoka vrijeđali Mamića, a Evil Boysi sa sjevera navijali za klub

>>Preminuo jedan od osnivača BBB-a, legendarni Dugi

Ključne riječi

Komentara 35

IG
igorl
13:37 18.03.2014.

Ovi su jednako navijaci kak je i Stefek iz zagorja princ Engleske jer mu je zena Kata... I.

DU
Deleted user
11:35 18.03.2014.

To nisu navijači, to su huligani

CR
crnaguja1950
11:25 18.03.2014.

a kak znate da su navijači????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije