Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROGRAM

Majmuni, zmije, deve, ribe, pelikani, lavovi... spremni za Advent u ZOO-u

13.11.2016., Zagreb - Lavovi. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/6
24.11.2016.
u 13:44

Nadaju se snijegu jer će djeca od njega raditi skulpture životinja, a stiže i Djedica

U tačkama voze drvo i palete od kojih će raditi ukrase, a usput biraju koje će boje biti vrpce na vjenčićima. Zelena i crvena, sigurni su edukatori, timaritelji, zoolozi, biolozi, ali i ostali djelatnici Zoološkog vrta, najbolje će pristajati uz prvi Advent u ZOO-u. Već ovog vikenda Zagrepčani će moći provjeriti kako se za Božić pripremilo “divlje srce grada”, a osim što će se uživati u ukrasima i lampicama, Zoološki će se moći obići u društvu Djedice.

Obilasci ciljanih vrsta

– Imat ćemo obilaske ciljanih vrsta životinja, što znači da će posjetitelji moći gledati hranjenje i timarenje životinja, a u našem malom zoološkom s domaćim životinjama, moći će se podružiti s ovcama, kozama i zečevima – objasnio je edukator Tomislav Krizmanić te dodao kako se za ulazak na Advent u ZOO-u neće morati izdvojiti ni kuna više od standardne cijene ulaznica za vrt, a program će se održavati bez obzira na vremenske neprilike. A za još bolju životinjsku božićnu čaroliju, u ZOO-u se upravo njima i nadaju.

– Kad padne snijeg, radit ćemo od njega skulpture životinja. Naravno, također s posjetiteljima, odnosno djecom koja će na Advent doći u Zoološki – rekao je Krizmanić te dodao kako će se na Advent u ZOO-u u siječnju nastaviti Egzotična zima. Već standardni program Zoološkog, u sklopu kojeg se zimi odvijaju razni događaji, radionice i edukativni programi, ove će sezone dobiti “pomak”.

– Mislim da će biti posebno zanimljivo jer ćemo nastambe životinja nastojati urediti tako da poprime lice zime zemlje iz koje dolazi životinja iz te određene nastambe – objasnio je Krizmanić.

Kao ljeto u Zagrebu

A ne raduju se Božiću u Zoološkom samo tamošnji djelatnici, koji ga već nekoliko tjedana pripremaju za nadolazeće blagdane, već i životinje koje kao da slute da će uskoro i one postati dijelom prošle godine najboljeg adventskog ugođaja u Europi.

– Majmuni, merkati, žabe, zmije, deve, ribe, pelikani, lavovi, kao i uvijek, ipak će životinje biti centar naših događanja – rekao je Krizmanić te dodao kako će nekim stanovnicima vrta ovo biti ne samo prvi Advent u ZOO-u već i prvi advent općenito. Bebe su nedavno dobili dinarski voluhari, inače endemska vrsta dinarskog krša, a prinove se mogu vidjeti i u nastambi kapibara, najvećeg glodavca na svijetu, kod kojeg će Egzotična zima izgledati otprilike kao ljeto u Zagrebu. Kako dolazi iz Južne Amerike, gdje su zime dosta blage, snijeg i niske temperature za njega bit će samo nešto od čega će se htjeti što prije sakriti. O zimama u rodnim zemljama stanovnika Maksimira posjetiteljima ZOO-a govorit će i sami edukatori.

– Zagrepčanima ćemo objasniti i kako se naši stanovnici snalaze u raznim vremenskim uvjetima – objasnio je Krizmanić, koji s kolegama još sutra radi na ukrašavanju vrta kako bi sve bilo spremno za početak Adventa u ZOO-u ovog vikenda.

>> Ugostitelji mame novotarijama: Pa u našem je biznisu Advent – špica!

Komentara 1

DE
demokršćanin
18:11 25.11.2016.

Kakav naslov članka.Od kada i životinje znaju što predstavlja adventsko vrijeme.To ne zna čak niti mnogo ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije