Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob u Gradskoj skupštini

Kosor govori uime Sandre Švaljek, 'bandićevci' optužuju da joj diktira odluke

Bandićevi zastupnici
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
22.01.2015.
u 16:02

Predsjednik Skupštine ocijenio je da je zamjenica gradonačelnika S. Švaljek nježna duša, a on nije "predsjednik-lutak"

Žestok i otvoren sukob izbio je između predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora i zastupnika Milana Bandića u Gradskoj skupštini, inače koalicijskih saveznika. Jelena Pavičić-Vukičević, predsjednica Kluba nezavisne liste Milana Bandića, koja je zastupnike okupila u udrugu s namjerom da ona preraste u stranku, prozvala je Kosora da se miješa u posao izvršne vlasti i da zamjenici gradonačelnika Sandri Švaljek diktira ritam i nameće odluke, a njihove zastupnike pokušava podijeliti.

Kosor je njezinu optužbu prihvatio kao kompliment i optužio ju da, zajedno s gradskim uredima, opstruira rad S. Švaljek.

– Nas 27 čini većinu, no to ne znači da ne komuniciramo i s oporbenim klubovima. Svi mi zastupnici imamo istu težinu, a prvi među nama je Kosor što ne znači da treba davati upute gradskoj upravi, oni imaju autonomno pravo da daju prijedloge, a ne da se oni diktiraju iz Skupštine – kazala je Pavičić-Vukičević dodajući da se Kosor s njima ne konzultira za konferencije za medije s kojih se obraća kao predstavnik Skupštine. Zamolila je medije da ne nasjedaju na provokacije da među njihovim zastupnicima postoje podjele.

– Nitko nam ne može zapriječiti da se politički aktiviramo. Kandidati Milana Bandića, njih 1400,  sudjeluju i u radu mjesnih odbora i oni su nas tražili da budemo organizirani. Među nama postoje različita politička stajališta, ali ako nam to nije smetalo dvije godine, zašto bi sad ? U organizaciju nikoga ne treba siliti – kazala je pozivajući građane da se učlane u udrugu Klub Milana Bandića u Praškoj 5. U tjedan dana ih se učlanilo 800. Udruga je osovina za stranku s kojom će Bandić izaći na parlamentarne izbore. Zastupnici njihova kluba, kazala je, neće izazivati izbore, a hoće li Bandić dati ostavku je pitanje za njega, poručila je. Također, laska im što se za S. Švaljek interesiraju mnoge stranke.

– Mislim da je to pozitivno, da dobro radi svoj posao. Ali to znači i da su stranke potrošene kada posežu za ljudima izvan svojih redova – kazala je J. Pavičić-Vukičević. Odmah po istupu Bandićevih zastupnika, konferenciju je održao Kosor ističući da Švaljek opstruiraju gradski uredi i zastupnici iz Bandićeva kluba, ujedno je pozivajući da ispoštuje politički dogovor koji su sklopili lani u prosincu te da na sljedeću sjednicu pošalje odluku kojom će sadašnji Ured za obrazovanje, kulturu i sport biti razdvojen na dva ureda.

– Pružili smo ruku da se dogovor mora ispoštovati. No ima otporu u Klubu NL Milana Bandića jer žele sačuvati mjesto Lovriću, a ured ne može biti bez pročelnika. Druga stvar je opstrukcija djelovanja u upravljanju gradskom imovinom: zamjenica ima dobre namjere s Blokom  Badel, ali ne uspijeva. U gradu nema nijedne dizalice! Čini mi se da s čeka povratak Godota. A grad se mora razvijati. Nemam vremena čekati razvoj političkih i pravosudnih događanja – kazao je Kosor.

Predložio je i promjenu sustava javne nabave jer u Gradu nisu dovoljno kapacitirani. Predlaže da se se Zagrebačkom holdingu vrati javna nabava. Pohvalio se i da su on i Švaljek spriječili da se zakupcima na javnim površinama, bez javnog natječaja, produži ugovor na još pet godina. Na pitanje zašto je on glasnogovornik problema s kojima se susreće S. Švaljek, Kosor je odgovorio da je “ona nježna duša, a on uvijek govori istinu” te nije “predsjednik-lutak”. I on i J. Pavičić-Vukičević kazali su da većina nije dovedena u pitanje. O mogućnosti da umjesto HSLS-a s Bandićem u koaliciju uđe HDZ i izgura ih, Kosor je kazao da to treba pitati Milana Bandića.

Komentara 5

DA
darwil
18:31 22.01.2015.

Ovi Bandičisti su smiješni.Kad on bude na sudu onda će se svi distancirati od njega i govoriti da s njim nisu imali ništa i smiješno je da se oni javljaju bez njega ili im je naredio?no svejedno opet neka mutež.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:42 23.01.2015.

Hm, nevjerojatna je narcisoidnost ljudi koji su uhvatili pozicije zastupnika u Gradskoj Skupštini. Oni misle da su samo oni bitni i ni najmanje im nije bitno što je grad u kolapsu, što financijskom, što moralnom. Pa Milan Bandić nije završio u zatvoru zato što je prodavao sladoled, nego mu se na teret stavljaju inkriminacije koje su vrlo ozbiljne, a u pripremi je još 5 optužnih prijedloga, koji su puno teži od slučajeva koji mu se u dosadašnjem postupku stavljaju na teret bivšem gradonačelniku. Ova ekipa koja bi ponovo malo krčmila, DRŽALA MU JE LOJTRE, kak mi zagrepčanci velimo, dok je matan Miki radio što je radio. Njihov kredibilitet je neupitan, ali ne za ponovno muljanje, nego za propitivanje odgovornih službi, što je večina i nanjušila i ne eksponira se kao ova ekipa ovdje. Kosor jest lutak, ali je takav da mu se za sada, ništa osim vrludanja lijevo- desno, ne može imputirati. Ne branim ga i mislim da su izbori nakon ove situacije jedino realno rješenje, ali treba imati u vidu tko je bio tko.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:25 23.01.2015.

Hm, osim toga pazi sad. Izašao na izbore i dobio, - Nezavisna lista Milana Bandića. Otišao u zatvor, - Udruga Klub Milana Bandića. Želi izači ponovo na izbore, - Stranka Milana Bandića. Pa što je to? Cirkus, - ili stanjee "Svi smo mi Milan Bandić"? Situacija: Gradonačelnik u zatvoru, a uz jamčevinu vani. Zamjenice ne obavljaju posao kako treba. Do 5 mjeseca Bandić treba dati ostavku, ili se vrača u zatvor i tamo će ostati duuuugo, ili do kraja mandata. On to ne želi, jer će tada biti politički mrtav i razmontiran kao Sanader. Naravno, on kao hiperaktivac to ne želi čekati, nego mora "delati" jer ekipa to od njega očekuje i zato se priprema za izbore. I to će biti karneval. Ako ih i dobije, neče moći tri godine biti gradonačelnik, jer mu tako stoji u presudi. A mi ćemo kao poznati purgerski tutleki, sve to platiti i zabavljati se uz bažulj na Sljemenu na kojem nema snijega. Oko proračuna su se svi u 12 mjesecu složili, da bi lijepo mogli dobijati plačuce, a sad bi ih neki "zastupnici" i podebljali, ali nema mjesta za sve uhljebe i pljuvačnica kreče. Moram reči da je i Kosor jači lik i da mu dobro ide krkanje kobasa s Bandićem kod Tomurada u Zelini na Vincekovo. Svi su bili sretni, jedino su štrenceri bili užas, a takav je ansambl i ova ekipa, da ne upotrijebim ovdje kovanicu da j... lud zbunjenog. I eto predloška za emisiju državne učmale televizije sa 13 voditelja i 18 dopisnika. Ali to je Zagreb u raljama čudnih ljudi, koji gledaju samo svoje interese, dok milijun zbunjola puni proračun i nada se da će se konačno pojaviti Sveti Petar, koji će sve dovesti u red, ali i njega su zvali Petar stijena, pa se bojim da je i on bio kamenjar i da nam spasa nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije