Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utrka u zgradi

Koliko vam treba da pretrčite 512 stuba Zagrepčanke?

zagrepčanka
Marko Lukunić/PIXSELL
03.12.2012.
u 09:22

Dana 15. prosinca održat će se Zagrepčanka 512. Riječ je o nesvakidašnjoj utrci koja se prvi put održava u Hrvatskoj. Trči se po stubama od prizemlja do vrha zgrade.

Još samo 12 dana ostalo je do Zagrepčanke 512. Što je to, pitate se?

Riječ je o nesvakidašnjoj utrci koja se prvi put održava u Hrvatskoj. Trči se po stubama od prizemlja do vrha zgrade. Mjesto održavanja utrke je zgrada Zagrepčanke, a kako je u njoj točno 512 stuba, utrka je simbolično nazvana Zagrepčanka 512. 

Prijaviti se možete na internetskoj stranici organizatora ovdje koji provociraju "doznaj za koliko vremena se možeš popeti na 26. kat i svladati 512 stuba".

Utrku organizira udruga Aktivan život u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje grada Zagreba.

Inspiracija za utrku Nedeljku Vareškiću iz udruge Aktivan život došla je z New Yorka gdje se utrka održava u Empire State Buildingu. 

- Ovu našu “ludu” ideju odmah su prepoznali i podržali u Zagrepčanki – (vjerojatno) najstarijoj i (vjerojatno) najvišoj poslovnoj zgradi u Zagrebu. Ja sam samo trebao otići prebrojiti etaže i stube, a kada je brojač pokazao 512, bio sam jako sretan jer sam priželjkivao da ih bude više od 500. Broj 512 me kao informatičara jako razveselio i to mi je bila samo još jedna potvrda da se ova utrka mora dogoditi - najavio je. 

Utrka ima kronometarski start (po jedan natjecatelj starta svakih 30 sekundi) tako da neće biti gužve kao na drugim sličnim utrkama i utrka ima ograničen broj sudionika.

Pobjednik utrke ne zna se sve dok posljednji natjecatelj ne završi utrku. 

Komentara 1

VI
Vito
14:15 03.12.2012.

Koliko vam treba da pretrčite 512 stuba Zagrepčanke? Nikoliko Zašto bih trčao kad postoji toliko liftova? Uz to, u zgradi još uvijek možete udahnuti prdece radnika koji su zadnji zatvarali prozore Samo ih "klima uređaj" malo rashlađuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije